Підсумки роботи словацько-норвезького грантового проекту підбили в Ужгороді

Підсумки роботи словацько-норвезького грантового проекту підбили в Ужгороді
Проект має назву «Через комунікацію - до процвітання словацько-українського прикордонного регіону COPESU»

 

У п’ятницю Ужгород приймав учасників ще однієї міжнародної науково-практичної конференції. У найстарішому виші краю – Ужгородському національному університеті – підбивали підсумки грантового проекту, зреалізованого за кошти Норвезького фінансового механізму та уряду Словацької Республіки.

«Через комунікацію - до процвітання словацько-українського прикордонного регіону COPESU» - власне, таку назву має проект, учасники якого працювали над зменшенням існуючих бар’єрів у транскордонному співробітництв та покращенням транскордонного потоку інформації. Йдеться здебільшого про зниження існуючих бар’єрів транскордонного співробітництва між Прешовським та Кошицьким самоврядними краями в межах Словаччини та із Закарпатською областю з боку України, створення умов для розвитку прикордонних регіонів, взаємний обмін досвідом.

Міжнародну конференцію приймав сьогодні Ужгород (ФОТО)

Усіх учасників конференції зі Словаччини та України вітали Ужгородський міський голова Богдан Андріїв, проректор УжНУ Мирослава Лендьел, Генеральний консул Словацької Республіки в Ужгороді Янка Буріанова, Почесний консул Словацької Республіки в Україні Олег Адамчук, декан філологічного факультету УжНУ Галина Шумицька, декан факультету мас-медійної комунікації Трнавського університету св.Кирила та Мефодія Дана Петранова, координатор проекту від України Світлана Пахомова, координатор проекту від Словаччини Мілан Райчак, інші поважні гості.

«Ужгород є добрим партнером і сусідом Словаччини. У нас хороший досвід співпраці як із Словацькою Республікою, так і з іншими країнами Європи, переконаний, зможемо втілити в життя ще не один проект, який буде корисним для обох наших держав», - відзначив міський голова Ужгорода Богдан Андріїв.

Міжнародну конференцію приймав сьогодні Ужгород (ФОТО)

Українсько-словацьке співробітництво завдяки підтримці Норвезького фінансового механізму, а їх реалізується на Закарпатті щонайменше 20, виходить на новий етап - тісної комунікації між людьми, зазначали спікери конференції. До прикладу, студенти мас-медійники із Трнавського університету, які нещодавно перебували в УжНУ, мали можливість отримати дуже багато інформації, якою є сучасна Україна. Наприкінці цього місяця студенти вже нашого вишу їдуть до Трнавського університету, вони теж зможуть поглибити свої знання про те, яким є сучасне словацьке суспільство.

Довідково. Реалізував проект Трнавський університет св.Кирила та Мефодія, партнерами з фінансовою участю виступили Ужгородський національний університет та Агенція регіонального розвитку (Свіднік, Словаччина), партнерами без фінансової участі – Словацька агенція з розвитку інвестицій та торгівлі (SARIO) і Регіональна агенція розвитку (Рахів), повідомляється на сторінці Ужгородської міськради у Фейсбуці.

 

08 квітня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів