У Чинадієвському замку «Сент-Міклош» триває міжнародний фестиваль «Срібний Татош». Програма

У Чинадієвському замку «Сент-Міклош» триває міжнародний фестиваль «Срібний Татош». Програма
В останні вихідні весни, Закарпаття порине у середньовіччя. Саме 27 та 28 травня в Чинадіївському замку Сент-Міклош пройде вже шостий Міжнародний фестиваль середньовічної культури «Срібний татош». Про його насичену програму, розповіли журналістам організатори заходу.

 

Однією із головних новинок фестивалю повинен стати лицарський кінний турнір. Завдяки партнерам зі Львова, захід отримає 8 коней. Їх планують використати у видовищних битвах між двома лицарями, які боротимуться між собою в сідлі. Для любителів скуштувати чогось незвичного, діятиме середньовічна кухня. Також програма фестивалю передбачає насичену програму для дітей.

«Срібний татош» - це не тільки видовищні середньовічні атракції, але й мистецький захід, або як його назвали літатош. Зокрема планується залучати всіх охочих до написання поетичних творів та віршів на середньовічну тематику. Як зазначають організатори, хоч тема досить важка, попередні роки довели, учасники таки можуть упоратись із цим завданням. 

Як зазначають організатори, однією із проблем фестивалю в попередні роки був приїзд гостей . Цього року вона вирішена. Кожен охочий потрапити на «Срібний татош». Цими вихідними можна скористатись додатковим вечірнім рейсовим автобусом з Ужгорода, який привезе до замку Сент-Міклош.

 

 

27 травня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів