Як вибрати корисне морозиво

Як вибрати корисне морозиво
Морозиво – це досить калорійний продукт, насичений жиром і цукром.

 

Незалежно від того, де ви знаходитесь – на пляжі, в парку або на роботі, з настанням спеки хочеться морозива. Постійно і різного. Схоже, що це захоплення холодними десертами з'явилося ще за часів Олександра Македонського, який любив насолодитися поєднанням меду з льодом. Марко Поло, повернувшись зі своїх подорожей по Азії, привіз в Італію масу скарбів, а також рецепт того, що пізніше буде називатися сорбет, пише likar.info

Морозиво люблять майже всі, але повністю насолодитися цим танучим десертом нам не дає почуття провини, адже це досить калорійний продукт, насичений жиром і цукром. Та чи можна задовольнити свою спрагу морозива без почуття провини? Так, якщо дотримуватися кількох простих правил.

Вибирайте маленькі порції

Стандартний розмір порції морозива становить всього лише 1/2 чашки, що приблизно дорівнює розміру тенісного м'яча. Перевіряйте морозильні камери супермаркету на наявність морозива, розфасованого на одну людину. Маленькі порції набагато краще кілограмових. Більшість з нас за раз з'їдають в два або три рази більше рекомендованої порції. Щоб допомогти собі контролювати розмір порції, ніколи не їжте прямо з пачки, замість цього подавайте собі половину чашки в маленькій мисці.

Уникайте або обмежуйте вживання морозива преміум брендів

У порції морозива зі смаком бельгійського шоколаду преміум марки міститься 330 калорій, 21 г жиру (12 г насиченого) і 25 г цукру. У той час як в порції звичайного шоколадного морозива міститься 140 калорій, 7 г жиру (4,5 г насиченого) і 16 г цукру.

Якщо ви уникаєте калорійних продуктів, спробуйте морозиво зі зниженим вмістом жиру, хоча це часто означає втрату кремової текстури і аромату. Однак, зверніть увагу, що в більшості морозива з низьким вмістом жиру завжди міститься досить багато цукру.

Зверніть увагу на заморожені йогурти

Більшість заморожених йогуртів з низьким вмістом жиру або взагалі нежирні, але вони як і раніше можуть бути калорійними через вмісткість цукру, який заглушає терпкість йогурту. Тому дотримуйтеся рекомендованого розміру порції і вибирайте натуральні смаки, наприклад, ягідні. Більш екзотичні ароматизатори, такі як кокосове і арахісове масло, часто містять більше жиру і цукру. У всіх магазинах є інформація про харчову цінність продукту. Якщо ви не можете її знайти, зверніться до продавця.

Уважно вибирайте сорбет

У сорбеті не міститься ніяких молочних продуктів, тому він, природно, не містить жиру. Але оскільки сорбет, як правило, заснований на фруктах або ягодах, в ньому може бути багато цукру. Перед покупкою сорбета уважно читайте етикетку.

Відмовтеся від шкідливих начинок

Начинки в морозиві додають масу калорій, жиру і цукру. До гірших начинок належать:

  • карамель;
  • подрібнені льодяники;
  • шоколадні цукерки;
  • подрібнене печиво;
  • желейні цукерки;
  • шматочки шоколадних батончиків;
  • гранола;
  • сухофрукти;
  • збиті вершки;
  • фрукти або горіхи в сиропі і глазурі;
  • маршмеллоу.

І обов'язково уникайте шоколадної глазурі або топінгу. У двох столових ложках шоколадного топінгу міститься 210 калорій, 15 г жиру (сім грамів насичених) і 16 г цукру.

Вибирайте натуральні начинки

Начинки не повинні повністю затьмарювати смак морозива. Притрусіть морозиво подрібненими горіхами або посипте кокосовою стружкою. Додайте яскраві свіжі фрукти, особливо багаті поживними речовинами ягоди. Замість ненатуральних топінгів, додайте крихти темного шоколаду. Відмінно підійдуть різне насіння, наприклад, кунжуту або чіа.

Як щодо морозива без цукру?

Морозиво без цукру часто містить цукрові спирти та інші штучні підсолоджувачі. Такі підсолоджувачі можуть призвести до здуття, газоутворення і діареї. Однак для деяких людей, наприклад, людей з діабетом, продукти без цукру є чудовою альтернативою. Якщо ви хочете скоротити вміст цукру, використовуйте морозиво в якості ароматизатора або як добавку, прикрасивши свіжі ягоди парою столових ложок морозива.

Чи не корисніші безмолочні заморожені десерти?

Веганське морозиво відмінно підійде для людей з непереносимістю лактози, оскільки в ньому не містяться молочні продукти. Однак, в такому морозиві теж може бути багато жиру і цукру. У морозиві, зробленому з кокосового молока, міститься насичений жир, хоча кокосове молоко і масло, схоже, не роблять згубного впливу на рівні холестерину, як це робить насичений жир з м'яса і молочних продуктів. Заморожені десерти на мигдалі і кешью містять здорові мононенасичені жири, а заморожений десерт на основі соєвого молока може містити корисні фітохімічні речовини, хоча і в невеликих кількостях.

Морозиво – це задоволення, але не забувайте читати етикетку, щоб оцінити кількість калорій, жиру і цукру. А ще краще, готуйте морозиво вдома, так ви зможете бути впевненими в його складі та якості.

ukr.segodnya.ua

 

29 липня 2017р.

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів

Залишити коментар:

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без будь-яких попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані правоохоронним органам, якщо від них надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати посилання та рекламні повідомлення!

Необхідні поля позначені наступним символом:*