«Бачу! Можу! Допоможу!» – соціальний велопробіг за участі незрячих фінішує в Ужгороді

«Бачу! Можу! Допоможу!» – соціальний велопробіг за участі незрячих фінішує в Ужгороді
Третій рік поспіль в Україні проводять соціальний велопроект:”Бачу, Можу, Допоможу” покликаний здолати суспільні стереотипи про людей з інвалідністю. Учасники — зрячі та незрячі, а також люди з порушеннями зору — вирушають у багатоденну подорож Україною на велосипедах-тандемах. Цьогоріч стартували в Івано-Франківську, Кінцевою точкою велопробігу є Ужгород.

 

В Ужгород приїжджають 27 серпня.

Вїжджати будуть з центрального в’їзду в місто о 17:00 (потім їдуть через площу Петефі і на площу Театральну)

У велопробізі бере участь 7 тандемів. 

Мандрівка триває 9 днів за маршрутом Франківськ — Долина — Міжгір’я — Хуст — Мукачево — Ужгород. 

Є учасники зі Львова, Одеси, Харкова, Франківська, Полтави, Черкас, Києва, Умані, Кам’янця-Подільського. Серед учасників — представники різних професій: юристи, журналісти, масажисти, хіміки, ін.

Проект покликаний допомогти незрячим або людям із порушеннями зору стати «види-мими» для громадськості, сприяти їхній інклюзії та утверджувати повагу до прав люди-ни незалежно від її фізичних можливостей.

Вікторія Лучка, координаторка велопробігу, каже:

“Цим проектом ми хочемо надихати всіх навколо здійснювати мрії і завжди рухатись до своєї мети. «Обмеження — тільки в наших головах» — це неформальне гасло велопробігу. Щороку шукаємо щось нове в процесі підготовки та реалізації проекту, але незмінними залишаються наші мотивація та цінності: взаємопідтримка, рів-ність, відважність і любов до пригод. Загалом наш проект — про людей, з якими не-важко і нестрашно підкоряти найвищі вершини, і люди — його найцінніший ресурс.”

Проект «Бачу! Можу! Допоможу!» започаткований 2015 року ГО Інститут українських студій на вшанування пам'яті Миколи Пеха, незрячого львівського активіста за співзасновника організації. Тоді 2 велосипеди-тандеми впродовж 33 днів здолали 3 тис км — зі Львова й до Львова, через Київ, Черкаси, Вінницю, Чернівці. У 2016-му понад два тижні їхали зі Львова до Одеси. Цього разу обрали Карпати. 

Більше інформації:

Сторінка спільнотиhttps://www.facebook.com/iseeua/?fref=ts

Сторінка події-старту:https://www.facebook.com/events/309850509476926/?fref=ts.

Щодо додаткових запитань звертайтесь:

Вікторія Лучка, координаторка велопробігу, 0938398674

Христина Малиш - SMM та PR координаторка велопробігу 0938581712

 

25 серпня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів