Ужгородський замок та ще 7 містичних місць, де можна зустріти Хелловін

Ужгородський замок та ще 7 містичних місць, де можна зустріти Хелловін
Не за горами наймістичніша ніч року - Хелловін. Хто не знає, його відзначають 31 жовтня. Навіть якщо ви байдужі до подібних “американських” свят, ви ж не пропустите привід розважитися? Ось кілька варіантів містичних поїздок по Україні, які запам’ятаються надовго.

 

Домініканський собор у Львові

Доминиканский собор

Охоронці собору запевняють, що рівно опівночі тут починають відбуватися неймовірні речі. Що утримує їх на робочих місцях - загадка. Кажуть, багато звільняються після першого ж нічного чергування.

За словами очевидців, в порожньому темному соборі відбуваються гучні служби, а хороша акустика тільки на руку потойбічному хору. Такі невидимі служби проходять регулярно і тривають не менше трьох годин. Крім того, в бібліотеці собору з полиць часто падають щільно утрамбовані книги, а з замурованої кімнати всю ніч стукає друкарська машинка.

Подібні явища спостерігаються в храмі останні кілька десятиліть, з тих пір як було виявлено та розчищено підземелля храмового комплексу.

Лиса гора в Києві

Лиса гора

Так званих “лисих гір” в Україні багато - це місця поклоніння древніх слов’ян язичницьким богам. Зростаючі на горі дерева спилювали, а пні викорчовували, щоб нічого не заважало ритуалу. Так гора і ставала “лисою”. Згідно з народними повір’ями, в таких місцях здавна збиралася на шабаш нечиста сила.

Але з лисою горою в Києві все не так просто.

Старовинна легенда свідчить, що земну кулю оперізує по колу величезна і дуже люта змія. Місце, в якому вона кусає себе за хвіст, володіє величезною енергетичною і містичною силою. І знаходиться воно якраз на київській Лисій горі. Існує й інша легенда, згідно з якою татаро-монголи замурували в місцевих печерах рятувалися від навали киян.

Чи ризикнете піднятися на Лису гору в хелловінську ніч?

Парк “Софіївка” в Умані

Софіївка

Дендропарк “Софіївка” в Умані - найбільший в Європі, одне з семи чудес України. Містичну славу “Софіївці” принесла здатність виконувати бажання.

Загадати бажання, пов’язане з улаштуванням особистого життя, можна в гроті Каліпсо. Граф Потоцький власноруч написав тут: “Увійшовши сюди, нещасний стане щасливим, а щасливий стане ще щасливішим”. Якщо доторкнутися рукою до цього напису, а потім тричі обійти навколо величезного каменю, який стоїть посеред гроту, бажання неодмінно здійсниться.

Вилікуватися можна біля скульптури Венери-купальниці. Випивши води з розташованого тут джерела, побажайте собі здоров’я - обов’язково видужаєте.

Кам’яне село на Житомирщині

Кам'яне село

На півночі Житомирської області, майже на кордоні з Білоруссю, знаходиться так зване кам’яне село. На перший погляд, це звичайне село, але якщо придивитися - все в ньому, включаючи будинки, колодязі і паркани, зроблено з каменю. Дерева, які ростуть тут, завжди слабкі, хирляві, нібито присипані попелом або інеєм.

Місцева легенда свідчить: колись це село було звичайним, і ось прийшов до нього бідний подорожній. Він заходив у всі будинки і просив води, але йому скрізь відмовляли. Місцеві жителі не знали, що під ликом жебрака мандрівника переховувався сам Бог. Тоді він розгнівався і перетворив всіх жителів села і будинки на камені, щоб покарати їх жорстокість і бездушність. На одному з каменів і зараз можна розглянути слід величезної ноги, який називають слідом Бога. Також кажуть, що саме від цього каменю виходить магічне випромінювання, і що він в будь-який час доби залишається теплим. Ну а якщо ви покладете на нього долоню, зможете зцілитися від будь-якої хвороби.

Фортеця в Білгород-Дністровському

Фортеця в Білгород-Дністровському

Легенди фортеці в Білгород-Дністровському (Одеська область) пов’язані з розташованими тут підземними ходами.

Саме з них після війни ночами почали виходити назовні рогаті істоти з різким неприємним запахом. Це провокувало місцевих жителів говорити про потойбічні сили.

Прибульці нападали на людей, але замість безсмертної душі забирали у них … продукти, після чого поспішно ретирувалися назад до підземелля.

Це дозволило матеріалістично налаштованій частині населення висувати відповідні - НЕ містичні! - версії. Говорили, що це деградувала гілка древніх людей - австралопітеків, які колись заблукали в катакомбах.

Найбільш правдоподібним здається припущення вчених, що в катакомбах під час Другої світової війни знайшли притулок румунські солдати, дезертирували або які не захотіли здатися в полон. За роги цілком можна було прийняти їх особливої ??форми, з витягнутими кінцями, пілотки, а неприємний запах пояснювався життям в антисанітарних умовах. Закінчилися набіги рогатих гостей після серії вибухів, що сталися в підземеллі в 80-х роках. За однією версією вибухнув метан, за іншою - там знаходяться склади боєприпасів.

Острів Хортиця в Запоріжжі

Хортиця

Острів Хортиця відомий як місце проживання запорожців - саме тут розташовувалася знаменита Запорозька Січ.

Але люди селилися на Хортиці і задовго до цього, про що свідчать численні пам’ятки старовини. Тут є скіфські ідоли, на яких, як стверджують досвідчені люди, краще не натикатися. Вони ніби притягують до себе подорожніх: в яку б сторону людина не йшла, всі дороги і стежки незмінно приводять її назад.

Кепські жарти і з так званими мегалітами - ритуальними камінням. Один із таких каменів - величезний чорний мегаліт - був знайдений у північній частині острова разом із сімома іншими каменями, трохи меншого розміру. Вчені виявили на камені особливий вид живопису - петрогліфи, які поки ще нікому не вдалося розшифрувати.

Ужгородський замок

Ужгородський замок

Приблизно з середини минулого століття Ужгородом поповзли чутки, що в місячні ночі по двору замку бродить привид. Нічна варта неодноразово бачила жіночу фігуру в білому. Ті з охоронців, хто насмілювався до неї наблизитися, з жахом помічали, що фігура абсолютно прозора.

Кажуть, що привид - це дух дочки одного з комендантів замку. Під час облоги дівчина нібито видала ворогові таємницю замкових підземель, якими можна було безперешкодно потрапити до фортеці. Дізнавшись про зраду, розлючений батько велів живцем замурувати дівчину в стіні замку. З тих пір нещасна кілька разів на рік виходить зі своєї в’язниці і, важко зітхаючи, до ранку бродить по замку.

Село Суботів на Черкащині

Село Суботів на Черкащині

Село Суботів під Черкасами, яке колись було хутором Богдана Хмельницького, славиться своїми криницями любові. Кажуть, їх викопали за наказом самого гетьмана в пам’ять про загиблих в боях запорожців. Дівчина, яка п’є воду з усіх трьох криниць поспіль, через три дні зустріне свого судженого, а незабаром і заміж вийде.

Джерело: busfor.ua

 

21 жовтня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів