Три випадки насильства стосовно неповнолітніх зафіксовано навколо Мукачева

Три випадки насильства стосовно неповнолітніх зафіксовано навколо  Мукачева
Загалом працівники поліції Мукачівщини з початку року за вчинення насильства склали 214 адміністративних протоколів.

 

Працівники поліції Мукачівського району  взяли участь у проведенні ряду заходів та долучились  до Всеукраїнської  акції «16 днів проти насильства»

З 25 листопада по 10 грудня в Україні проходить щорічна акція «16 днів проти насильства». Мета акції – привернути увагу громадськості до актуальних в українському суспільстві проблем, це подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми, жорстокого поводження з дітьми, тощо.

З цього приводу,  у адмінбудівлі Мукачівського  районного  відділення поліції була проведена зустріч, в якій взяли участь поліцейські, представники соціальних служб району та відділу кримінально-виконавчої інспекції.  Разом з тим на зустрічі були присутні неповнолітні, які перебувають на обліку в поліції.

«Насильство в сім’ї залишається однією з найбільш розповсюджених форм порушення прав людини. Насильство  можна зупинити, головне не мовчати і своєчасно звертатися до компетентних органів, - коментує заступник начальника поліції Мукачівського району Володимир Сливка.-  Не кожний готовий розповісти свою ситуацію. Іноді просто не знають, куди можна звернутися, а іноді бояться.»

З початком року за вчинення насильства  працівники поліції склали 214 адміністративних протоколів за ст. 173 кодексу України про адміністративні правопорушення.

Як розповідає, інспектор ювенальної превенції відлілення поліції,  зафіксовано  три випадки, коли насильство вчинялось щодо неповнолітніх. По даним випадкам вжилися негайні міри щодо їх припинення та прийняття рішення вирішення проблеми. Дані родини перебувають на обліку та  за ними ведеться постійний контроль.

В рамках даної акції поліцейські  Віталій Туряниця та Михайло Попович провели ряд зустрічей з учнями шкіл Мукачівського району.

Під час зустрічей з учнями,  правоохоронці розповідали  дітям,  щодо необхідності знань їх прав, щоб вони вміли захистити себе та інших. Також розповіли про насильства у сім’ях, їх види, способи боротьби з ними, та проінформували про організації та органи влади, куди потрібно звертатись у разі, якщо у сім’ях школярів відбувається насильство.

Джерело: Відділ комунікації поліції Закарпатської області

 

09 грудня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів