Стало відомо чим приваблюватиме абітурієнтів нова спеціальність в УжНУ – культурологія

Стало відомо чим приваблюватиме абітурієнтів нова спеціальність в УжНУ – культурологія
Ужгородський національний університет продовжує стрімко розвиватися та слідкує за новими тенденціями у освітній сфері. Так, відповідно до вимог часу, щорічно в університеті відбувається чимало структурних змін та нововведень, які покликані підтримувати імідж університету та його вагу на науковій та освітній нивах. До нового навчального року залишається зовсім мало часу, тому факультети починають ретельну підготовку до зустрічі абітурієнтів.

 

Не став винятком і факультет історії та міжнародних відносин, який у новому навчальному році очікує набір за спеціальністю культурологія і, відповідно, бакалаврську програму за спеціалізацією «історія та теорія культури». Заступниця декана факультету Надія Павлівна Керецман наголошує: «Диплом бакалавра, а в близькій перспективі – магістра культурології, відкриває широкі можливості для випускників, адже навчання за цією спеціальністю охоплює широке коло освітніх дисциплін та формує фахових спеціалістів попит на яких щороку зростає».   

На фото Алешкевич Н. П. Керецман В. М. Гуцул П. Ю. Леньо, В. В. Мойзес, Т. В. Россул, П. Худіш,

 На фото: Алешкевич Н. П. Керецман В. М. Гуцул П. Ю. Леньо, В. В. Мойзес, Т. В. Россул, П. Худіш.

Абітурієнтам, котрі ще не визначилися з напрямком майбутнього навчання, варто знати, що культурологія – наука, яка вивчає культуру, ідеї, практики, артефакти, традиції та вірування у всій їхній багатогранності. Знання, здобуті за час навчання, дозволять їм не лише продуктивніше працювати в гуманітарних, політичних і соціальних сферах, але й сформують чітку та цілісну картину світу.

Опісля завершення навчання бакалавр культурології отримає широкі перспективи для працевлаштування у різних соціальних сферах. Зокрема, випускники можуть обіймати посади керівників та працівників музейних закладів та закладів культури, викладачів середніх та вищих навчальних освітніх закладів, арт-менеджерів, кураторів, галеристів та екскурсоводів, отримають змогу реалізації власного творчого потенціалу у сфері мистецтва та журналістики. 

Викладання забезпечує команда молодих, авторитетних професіоналів та науковців. Більшість з яких має досвід викладання у західних університетах та культурних установах, що дозволяє забезпечувати викладання відповідно до європейських стандартів.

Прийом за спеціальністю «культурологія» здійснюватиметься на базі повної загальної середньої освіти. Абітурієнтам необхідно подати сертифікат ЗНО про складання таких дисциплін: «Історія України», «Українська мова та література» та за вибором: «Іноземна мова» та «Географія». Для залучення ширшого кола вступників навчання доступне також за заочною формою навчання. 

Вероніка Кобаль,

Інформаційно-видавничий центр УжНУ

 

26 лютого 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів