УжНУ плідно співпрацює з Європейським Союзом у рамках програми Еразмус+

УжНУ плідно співпрацює з Європейським Союзом у рамках програми Еразмус+
Про останні успіхи співпраці Українсько-угорського навчально-наукового інституту УжНУ з Євросоюзом у рамках програми Еразмус+ розповів його керівник Олександр Шпеник.

 

Ваш інститут завжди активний у налагодженні й підтримці контактів із закордонними вишами. Як розвивається співпраця за програмою Еразмус+?

– Раніше Українсько-угорський навчально-науковий інститут уклав угоду із Падуанським університетом в Італії. Співпраця за цим напрямком включає обмін не тільки студентами, а й викладачами. Минулого семестру наші працівники вже їздили викладати в цьому виші, цього – також направили наших викладачів на таку практику. Восени до нас приїздило двоє дівчат, які навчалися в УжНУ півроку, у лютому свій студентський досвід в УжНУ почала здобувати ще одна вихованка італійського університету. Троє студентів нашого факультету вже вирушили на навчання в Падую й повернуться влітку.

Які враження учасників програми?

– Викладачі виявляють великий інтерес до того, як працює вища освіта в Італії, студентам же хочеться здобути незабутній досвід навчання за кордоном. Для нас було цікаво побачити, чи зможуть іноземці вжитися в колективі УжНУ та які в них залишаться враження. Тепер, до речі, чекаємо на викладачку з літератури, яка майже півроку працюватиме з нашими студентами.

Як проходило навчання італійок в УжНУ?

– Елена і Кьярра, як і інші учасники програми Еразмус+, вчилися тут за європейською системою: їм потрібно було набрати певну кількість кредитів. Вони обрали російську мову на кафедрі слов’янської філології та світової літератури й певні предмети нашого інституту. Метою студенток було поліпшити знання з російської, тому й більшість дисциплін пов’язали з цим напрямом. Дівчина, яка тепер приїхала з Італії, вибрала одну половину кредитів з угорської мови, а іншу – з російської.

Як оцінюєте успішність участі свого інституту в програмі?

– Процес обміну безперервний, що не може не тішити. Одні студенти їдуть додому, інші приїжджають до нас на навчання. Позитивним є те, що Європейський Союз надає стипендію на навчання й стажування. Загалом Еразмус+ – дуже хороша програма, яка дозволяє студентам побачити інші університети, провівши в них чи не цілий семестр, а викладачам – обмінятися досвідом із європейськими колегами.

Антоніна Чундак, Медіацентр УжНУ

 

22 березня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів