Закарпатці — кращі на кубкових змаганнях зі сноубордингу

Закарпатці — кращі на кубкових змаганнях зі сноубордингу
З 22 по 24 березня на гірськолижному комплексі «Драгобрат», на Рахівщині відбувся ІІ етап Кубка України та всеукраїнські змагання серед юнаків та дівчат зі сноубордингу в дисципліні паралельний гігант.

 

Серед наймолодших учасників (2005/07 р.н.) в дівчат із представниць Срібної Землі кращою стала Таїсія Андрухович із ясінянської СДЮСШОР, яка першого дня змагань стала третьою. У юнаків у цій віковій групі безперечним лідером був Олександр Попадич (СДЮСШОР, Ясіня).

Не було рівній серед дівчат 2003/04 р.н. вихованці  ужгородського тренера Яна Череня Надії Гапатин, яка випередила найближчу свою переслідувачку на 19 секунд. У юнаків в цій віковій групі перші дів сходинки в обидва змагальні дні синхронно посідали спортсмени ясінянського СДЮСШОРу – Назар Гулій та Євген Швайгер.

У змаганнях дорослих серед жінок ужгородка Олександра Гак здобула другу та першу сходинку 23 та 24 березня. В чоловіків у перший день змагань лідером став Олександр Гашпарович з Ясіня, бронза дісталася Євгену Гулій з ужгородського «Спартака», а вже наступного дня – Є.Гулій став переможцем, а О.Гашпарович фінішував із другим часом, бронза цього дня дісталася ще однуому закарпатцю Михайлу Цібеленку з ясінянської школи вищої спортивної майстерності.

У загальнокомандному кубковому заліку Закарпатська область стала лідером, здобувши 526 залікових балів, на другу – Тернопільська область (253 бали), третє – в м. Києва (58 балів).

Як зазначив тренер Надії Гапатин Ян Черней: «Задоволений виступами своєї підопічної, її прогрес відчутний. До кубка ми стартували на міжнародних змаганнях в Чехії та Італії, зокрема на Аппенінах Надія посіла першу сходинку в своїй віковій групі. Цими змаганнями ми практично завершуємо цей зимовий сезон так би мовити на мажорній ноті. Ще наприкінці квітня плануємо організувати тижневий тренувальний збір на Драгобраті, снігу там багато, так що ще покатаємося на сноубордах. Разом з Надією тренуватиметься і Тарас Ковбаснюк, який також вдосконалює свою техніку й додає з кожними наступними звитягами. Бачу, що він хлопець із характером і в нього все вийде, якщо й надалі так старатиметься. Думаю, якщо в такому дусі Надія продовжить працювати, то зможемо ще в 2020 потрапити на дитячі зимові олімпійські ігри до Токіо, а через два роки на зимову олімпіаду в Пекіні.

Семен МИХАЙЛИК

На ФОТО: Ян Черней та Надія Гапатин із кубковими нагородами

 

29 березня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів