Православна громада КП зводить свій перший храм в Ужгороді

Православна громада КП зводить свій перший храм в Ужгороді
Перший етап будівництва церкви громада планує завершити за 2-3 місяця, його вартість близько 1 млн.грн.

 

В Ужгороді розпочалося будівництво першого храму Української православної церкви Київського патріархату. Досі вірники Київського патріархату не мали жодної церкви у місті.

На території біля військової частини по вул. Лавріщева вже кілька років стоїть капличка, де проводить служби о.Сергій Ємець, протоієрей, настоятель Храму Преображення, військовий капелан від Чопського прикордонного загону. Він і опікується цією територією. Сюди приходить багато ужгородців та військових. Але місяця для проведення служб недостатньо, вже кілька років вирішувалося питання про зведення невеликого храму. Справа врешті зрушила з місця.

«Маємо підтримку і людей, які ходять до храму з різних кінців міста. Люди зібрали певні кошти, меценати, спонсори поділитися своїми статками. Має бути гарний величний храм».

Громада планує завершити перший етап за 2-3 місяця, його вартість близько 1 млн.грн. Далі – знову пошук і збір коштів. Але о. Сергій впевнений, що разом громада зведе храм за кілька років.

О.Сергій зауважив, що на Закарпатті 30 громад Української православної церкви Київського патріархату, церков набагато менше.

«В Ужгороді маємо три каплиці, і це дійсно буде перший храм. Нещодавно Центр Разумкова проводив дослідження щодо релігійних уподобань українців. Довіра до Київського патріархату піднімається, складає 37%, 20% не довіряють жодній конфесії,- каже о.Сергій.

Джерело: Голос Карпат

 

03 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів