Майстер мікромініатюр із Харкова - людина всебічного таланту

Майстер мікромініатюр із Харкова - людина всебічного таланту
Він і філософ, і поет, і мислитель, і музикант...

 

"Зробити неможливе можливим!" - таке життєве кредо видатного майстра мікромініатюр Володимира Казаряна, виставка творів якого відкрилася в Закарпатському музеї народної архітектури і побуту.

- Ужгородці й гості нашого міста, а також численні відвідувачі скансену матимуть змогу відтепер і аж до кінця серпня насолоджуватися генієм Майстра, - розповідає директор музею Василь Коцан.- Адже його твори – зокрема, найменший у світі портрет Мони-Лізи, єгипетські піраміди на зрізі рисового зерна, караван верблюдів у вушці голки (на знімку) тощо не можуть не дивувати людську уяву...

Справді, у скляних колбах під мікроскопом допитливий глядач бачить світ по-новому.

Роботами харківського майстра захоплюються як українці – виставки проходили в багатьох містах України, - так і зарубіжні любителі цього дивовижного мистецтва. До прикладу, у США діє пересувна експозиція його шедеврів.

Володимир Казарян, як і інший уславлений український маестро мініатюр Микола Сядристий, - людина всебічного таланту. І філософ, і поет, і мислитель, і музикант...

Його дружина Олена, яка водночас є і директором виставок чоловіка, це підтверджує. За чверть століття В. Казарян створив понад три сотні робіт. А в Ужгороді виставлено майже сім десятків найцікавіших.

Учився творити мікромініатюри Володимир у свого батька Едуарда Тер-Казаряна.

Василь НИТКА

Портрет Мони Лізи на рисовому зернятку: в Ужгороді – унікальна виставка мікромініатюр

 

04 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів