Як відзначили свій день біологи УжНУ — Спогади...

Як відзначили свій день біологи УжНУ — Спогади...
Біологічний факультет УжНУ, відзначаючи День біолога, влаштував цілу низку заходів – міжнародну конференцію молодих учених і студентів, змагання з міні-футболу, брейн-ринг та «Біобоґрач party».

 

Розпочали святкування турніром з міні-футболу, де в напруженій боротьбі між студентами та викладачами переміг досвід – воно й не дивно, адже викладачі біофаку цьогоріч знову у фінальному турнірі загальноуніверситетської спартакіади УжНУ здобули бронзові медалі.

Наступного дня відбулася міжнародна наукова конференція, на якій порушили актуальні проблеми біологічних та агроекологічних досліджень у Карпатському регіоні. На пленарне засідання були заявлені чотири доповіді. Зокрема, Dr. Rahella Carpa (Румунія) висвітлила аспекти мікробіоти ґрунту вулканічних відкладень; результати моніторингових досліджень та стану зелених насаджень Ужгорода були представлені доцентом  І.В.Бесеганич.

Виступ студентки 4-го курсу Ольги Білак стосувався закономірностей функціонування ґрунтової мікробіоти в умовах вирощування «енергетичних рослин». Останнім представив свою доповідь «Сапроксилобіонтні твердокрилі та ксилотрофні гриби: порівняння різноманіття в букових пралісах і господарських лісах» доцент В.І.Чумак. Жваве обговорення, дискусії, обмін досвідом продовжилися у рамках чотирьох секційних засідань.

Колегами із Угорщини були представлені три доповіді, що розкривали сучасні аспекти агроекологічних досліджень. Матеріали конференції опубліковані окремим збірником, до якого ввійшли майже 100 праць молодих учених з Румунії, Угорщини, Словаччини, Франції, Алжиру та України.

Ярослава Гасинець

Того ж дня в ботанічному саду УжНУ стартував уже традиційний кулінарний конкурс «Біобоґрач party», де у вмінні варити традиційну закарпатську страву змагалися сім команд різних курсів та спеціальностей біологічного факультету, а також гурт викладачів.

Відкриваючи «Біобоґрач party», декан факультету Ярослава Гасинець привітала всіх із Днем біолога, побажала весняного настрою, смачного боґрачу та перемоги найкращим кулінарам. Також декан вручила грамоту за ІІІ місце з міні-футболу в щорічній загальноуніверситетській спартакіаді  викладачів і співробітників УжНУ капітану команди біологічного факультету Михайлові Вакеричу, відзначила «Кращого викладача – 2018» (доцента кафедри ботаніки Василя Івановича Сабадоша) та «Кращого студента – 2018» (четвертокурсницю Аліну Гукливську).

Поки варився біобоґрач, зіграли й у брейн-ринг: спочатку серед студентів, де у фінал вийшла команда 4-го курсу, а потім команда-переможець змагалася з викладачами, де в результаті баталій перемогли знову студенти.

Святкування супроводжувалося веселими конкурсами, пісенними номерами Інеси Голибанич, Марини Кушнір та фаєр-шоу з використанням піротехніки від Надії Микулець.

Врешті дійшло й до оцінювання кулінарної майстерності учасників party. Вправність та вмілість у приготуванні гарячої страви визначали проректор з адміністративно-господарської роботи УжНУ Дмитро Сойма, декан біологічного факультету Ярослава Гасинець, Dr. Rahella Carpa (Babe?-Bolyai University, Румунія), Dr. Miklos Szabo (University of Nyiregyháza, Угорщина), випускник факультету й неодноразовий переможець біобоґрачу – Василь Павлище.

Після обговорення переможцем «Біобоґрач party» журі визнало команду 4-го курсу «Золота хромосома». Друге місце посів колектив п’ятикурсників «Чумак і Ко», третя позиція – у «Червонокнижних біологів» з 2-го курсу.

Переможці «Біобоґрач party» були нагороджені цінними подарунками. Заступник декана факультету з виховної роботи Андрій Сойма подякував меценатам – депутату Закарпатської облради Андрію Андріїву, студентській профспілці УжНУ та учасникам конкурсу за позитивні емоції і смачний боґрач.

Джерело: Медіацентр УжНУ

 

07 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів