Туризмознавці УжНУ опановують професію, подорожуючи Україною

Туризмознавці УжНУ опановують професію, подорожуючи Україною
У рамках практики студенти факультету туризму та МК мандрували маршрутом Ужгород – Львів – Хотин – Кам’янець-Подільський – Бакота – Чернівці – Ужгород

 

По-справжньому щасливою людину роблять не речі, а відчуття – переконані на факультеті туризму та міжнародних комунікацій. Тому тут радять: більше подорожуйте, насолоджуйтесь кожним прожитим моментом і колекціонуйте… спогади. Адже вони не закінчуються і не мають терміну придатності.

Студенти й викладачі одного з наймолодших структурних підрозділів УжНУ не уявляють свого життя без мандрівок, тому знову й знову рушають у дорогу. У рамках туристично-краєзнавчої практики студенти факультету туризму та МК подорожували за маршрутом Ужгород – Львів – Хотин – Кам’янець-Подільський – Бакота – Чернівці – Ужгород.

У сучасних умовах позааудиторна діяльність виконує роль єднальної ланки між теорією та практикою, між навчальним і виховним процесом у вищій школі. Саме за межами аудиторій відбувається засвоєння знань, формуються вміння, практично відпрацьовуються навички, які студенти зможуть використати у своїй майбутній професійній діяльності. Крім того, такі поїздки – це можливість згуртувати колектив, краще пізнати одне одного, весело й невимушено провести час із викладачами.

Маршрут видався насиченим і цікавим. Першим пунктом призначення став Львів – національно-культурний та освітньо-науковий осередок країни. Доки чекали потяг на Чернівці, студенти встигли прогулятися вуличками культурної столиці України, ознайомитися з її визначними об’єктами, що репрезентують різні архітектурні стилі та історичні епохи. Завітали також і до Львівського національного університету імені Івана Франка.

Далі попрямували до Хотина – найстаршого міста Чернівецької області…Місцева фортеця вразила не тільки своєю величчю, а й історичним минулим. Тут знімали понад 50 кінофільмів, серед яких «Захар Беркут», «Д’Артаньян і три мушкетери», «Тарас Бульба», «Чорна стріла», «Могила Лева», «На війні як на війні» тощо.

Наступна туристична дестинація маршруту – Кам’янець-Подільский. Його своєрідність та унікальність полягає в гармонійному поєднанні ландшафту й містобудівної структури середньовічного міста, в якому військові інженери, використовуючи чудові природні властивості, створили фортифікаційну систему, що не має аналогів у Європі. До творення неповторного архітектурного вигляду Кам’янця-Подільського у різні періоди його історії доклали майстерності архітектори й скульптори з Італії, Нідерландів, Вірменії, Польщі, Франції, Туреччини та інших країн.

Аліна Нірода

«Найбільше мене вразила Кам’янець-Подільська фортеця, що розкинулася на стрімких схилах річки Смотрич. Поєднання середньовічної архітектури та зелені, що немов просочується крізь нього, створює незвичайну атмосферу спокою і задоволення. Окремої уваги також вартий мальовничий каньйон, що немов величезна чаша увібрав у себе велич та красу дикої природи», ? ділиться враженнями студентка Аліна Нірода.

А далі було місто, якого немає на карті! Бакота ? затоплене під час будівництва Дністровської ГЕС містечко Хмельницької області. Історія щедро обдарувала цей край багатим і неповторним минулим, а природа – красою та різноманітністю. На території Поділля в кембрійський та силурійський періоди було море. Й сьогодні його донні горизонтальні утворення добре видніються на схилах Бакотської затоки.

Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича

Мали змогу відвідати студенти найбільш намолене місце, що приймає щороку тисячі паломників з усієї України, – Бакотський скельно-печерний Свято-Михайлівський монастир. Засновником монастиря був преподобний старець Антоній (він же засновник Києво-Печерської лаври).

Дощ не завадив помилуватися й Малим Віднем. Так часто називають Чернівці. Екскурсія містом вразила всіх: Театральна площа, Чернівецький театр імені Ольги Кобилянської, центральна вулиця міста, Кафедральний собор Святого Духа і ще багато іншого. Студентам сповна вдалося відчути буковинський колорит і «посмакувати» родзинкою Чернівеччини – пам’яткою ЮНЕСКО в Україні ? резиденцією митрополитів Буковини і Далмації, відомою нам як Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича. Особливо вразила «Червона зала», інтер’єр якої зберігся в первісному вигляді.

Втомлені, але усміхнені повернулися до Ужгорода. Такі поїздки не лише збагачують світогляд, а й додають позитивного настрою, нових емоцій, залишають море вражень!

Любіть свою країну… І подорожуйте!!!

За інформацією деканату факультету туризму та МК УжНУ

 

 

22 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Ольга 2018-05-22 / 17:04:01

    Как в мукачевском государственном университете сомнительные психологи, с позволения ректора публчино дарили презервативы студентам и тесты на вич в актовом зале,
    если такие реформы на лицо, то это уже дно
    таким действиям должна быть дана незамедлительная и компетентная оценка МОН, извините о какой морали может идти речь?
    https://www.facebook.com/vera.fediva/posts/10214606630831009
    https://www.facebook.com/groups/mukachevo/permalink/1664678376921444/