Москаль: Голови закарпатських ОТГ нараховують собі по 50 відсотків надбавок і до 300 відсотків премії

Москаль: Голови закарпатських ОТГ нараховують собі по 50 відсотків надбавок і до 300 відсотків премії
Очільник області Геннадій Москаль каже, що ОТГ, що включають по кілька сіл, створили бюрократичні апарати, які за чисельністю вдвічі більші за апарати райдержадміністрацій.

 

Голови ОТГ нараховують собі по 50 відсотків надбавок і до 300 відсотків премії, тоді як голови РДА отримують голі оклади.

– Порівняльний аналіз кількості працівників апарату об’єднаних територіальних громад (ОТГ) Закарпаття, надбавок та премій їх керівництва з одного боку, та працівників апарату районних державних адміністрацій (РДА), надбавок та премій їх керівників з іншого вказує, що бюрократичні апарати ОТГ давно перевищили апарати райдержадміністрацій, – заявляє Геннадій Москаль. – При тому, що кількість населення ОТГ набагато менша, ніж районів, які обслуговують райдержадміністрації.

Так, Баранинська ОТГ, в якій проживає 8 тисяч населення, має 76 посад в апараті. Для порівняння – Ужгородська РДА (в районі без урахування мешканців Бараннської ОТГ та м.Ужгорода проживає 64 тисячі населення) має 28 посад в апараті.

Вільховецька ОТГ (Тячівський район), в якій проживає 13,7 тисяч населення, має 46 посад в апараті, а Тячівська ОТГ, в якій проживає 20,1 тисяч населення, – 47,5 посад в апараті. Для порівняння – Тячівська РДА (в районі без урахування мешканців Вільховецької та Тячівської ОТГ проживає 141 тисяча населення) має 37 посад в апараті.

Іршавська ОТГ, в якій проживає 11,5 тисяч населення, має 43 посади в апараті. Для порівняння – Іршавська РДА (в районі без урахування мешканців Іршавської ОТГ проживає 89 тисяч населення) має 30 посад в апараті.

Перечинська ОТГ, в якій проживає 12,7 тисяч населення, має 46 посад в апараті. Для порівняння – Перечинська РДА (в районі без урахування мешканців Перечинської ОТГ проживає 19,2 тисяч населення) має 25 посад в апараті.

Полянська ОТГ, в якій проживає 7,7 тисяч населення, має 49 посад в апараті. Для порівняння – Свалявська РДА (в районі без урахування мешканців Полянської ОТГ проживає 46,9 тисяч населення) має 29 посад в апараті.

Однак це ще не все. Голови та заступники ОТГ отримують по 50 відсотків надбавок до посадового окладу з урахуванням надбавок за ранг та вислугу років. Крім того, голови ОТГ отримують 80, 100, а дехто по 200 й навіть 300 відсотків премії. У цифрах це виходить по кілька десятків тисяч гривень щомісячної зарплати.

Натомість голови РДА та голова ОДА отримують тільки голі оклади – приблизно по 9 тисяч гривень, оскільки нараховувати собі премії й надбавки самостійно вони не можуть через конфлікт інтересів (є відповідне роз’яснення Національного агентства з питань запобігання корупції), а іншого механізму нарахування Кабінет міністрів не передбачив.

Порівняння цих даних свідчить про те, що ОТГ – це величезний, громіздкий і нічим не виправданий бюрократичний апарат, який не залучає вітчизняних чи іноземних інвесторів, не створює нові робочі «позабюджетні» місця, а тупо проїдає бюджетні кошти, які відібрані від районного бюджету, тобто від інших сіл цього ж району.

moskal.in.ua

 

28 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів