Вікторія Гойс-Шайбакова: «Основне завдання для «СДЮСШОР-Карпати» – відчути дорослий гандбол і якісно підготувалися до суперліги»

Вікторія Гойс-Шайбакова: «Основне завдання для «СДЮСШОР-Карпати» – відчути дорослий гандбол і якісно підготувалися до суперліги»
Ще одна гандбольна команда з’явилася в Ужгороді – «СДЮСШОР-Карпати», яка виступає в професійній гандбольній вищій лізі чемпіонату України. Як вирішили створити команду, які цілі стоять перед нею в дебютному сезоні – довідувався у директора спортивної дитячо-юнацької спеціалізованої школи олімпійського резерву з гандболу «Карпати» Вікторії Гойс-Шайбакової.

 

– Пані Вікторіє, як виникла ідея заявити команду в вищу лігу чемпіонату України з гандболу?

– До цього року ми виступали в дитячій гандбольній лізі України, але система проведення змагань така, що доводилося грати по дві гри вдома та на виїзді, і щороку за першу сходинку в нашій групі, яка дозволяє продовжити боротьбу за нагороди, ми постійно конкурували зі львівськими гандболістками. А з іншими командами в переважній більшості гра складалася так, що наші гандболістки їх перегравали з різницею в 20, а то і 30 м’ячів. Тому ці змагання стали не цікавими для нас, тож переглянули склад учасників вищої ліги чемпіонату країни й вирішили замість участі в дитячій лізі заявити команду наших старших вихованок 2002 – 2003 р. н. у цей турнір. Упевнена, що нашим молодим гандболісткам буде значно цікавіше грати проти дорослих опоненток, набиратися досвіду на цьому рівні. Тим більше, що регламент змагань супер та вищої ліг дозволяє залучати молодих гравчинь до складу суперлігових «Карпат», що дасть можливість значно ефективніше готувати кадри для головної команди «Карпати».

– Що скажете про перший поєдинок ваших підопічних у рідних стінах із «Поділлям» із Кам’янця-Подільського?

– Дівчата старалися, це однозначно! Незважаючи на те, що в складі подільської команди виступають досвідченіші, зіграні між собою й значно старші гандболістки, наші спортсменки дали бій супернику. Перший матч дебютного туру ми поступилися подолянкам усього трьома м’ячами – 33:36. Гості перемогли наших дівчат саме за рахунок досвіду, можливо, далося таки взнаки хвилювання. Робили ставку на те, що наші гандболістки переважатимуть суперниць за фізичними кондиціями – перебігають їх, однак досвідчені спортсменки таки зуміли знайти протидію швидким «карпатівкам». А в другому матчі перевага гостей склала вже 12 м’ячів – 23:34.

– Які завдання ставите на дебютний сезон для ваших підопічних?

– За системою проведення змагань 10 команд вищої ліги розділені за географічним принципом на центрально-східну та західну групи. Разом із нами в західній групі виступають «Поділля», «Хмельничанка» та дві тернопільські команди – «Економ-університет» та «Педуніверситет-Енерго». Команди, які в групі посядуть дві перші сходинки, продовжать боротьбу з двома кращими командами центрально-східної групи за медалі, а решта визначатимуть, хто посяде місця з 5-го по 10-те. Тож завдання перед дівчатами – потрапити до двійки кращих у нашій групі, але головне, щоб спортсменки відчули дорослий гандбол і максимально якісно підготувалися до суперліги.

– Кого з цих команд вважаєте конкурентом у боротьбі за дві вищі сходинки в своїй групі?

– На мою думку, ними будуть тернопільський «Економ-університет», який у минулому сезоні мав досвід виступів в суперлізі, а також «Поділля», яке нині найбільш якісно укомплектоване досвідченими та зіграними гандболістками. Спробуємо «сплутати карти» цим фаворитам вищої ліги і втрутитися в боротьбу за вихід до складу фінальної четвірки.

– Цікаво, хто з дівчат зі складу «СДЮСШОР-Карпати» уже готовий до виступів в суперлігових «Карпатах»?

– Кілька наших вихованок уже брали участь у офіційних матчах за головну команду «Карпати». Тренер Віктор Чернов постійно залучає до матчів капітана нашої команди Ганну Гававку, випускає на майданчик Катерину Фенинець та молодого стража воріт Ніку Фіскареллі.

– Хто фінансово підтримує участь нашої команди в вищій лізі – виїзди, оплату суддів?

– Більшу частину витрат взяло на себе управління молоді та спорту Закарпатської ОДА, решту фінансує школа.

– Спасибі за розмову й успіхів вам та команді!

Розмову записав Роман СЕНИШИН

 

17 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів