В одному з міст Закарпаття діти, які не отримали планову вакцинацію, не відвідуватимуть навчальні заклади

В одному з міст Закарпаття діти, які не отримали планову вакцинацію, не відвідуватимуть навчальні заклади
Причина - ускладнення епідемситуації із захворюваності на кір. Таке рішення планують втілити в Мукачеві з наступного тижня.

 

Пропонується заборонити відвідувати школи, дитсадки, заклади позашкільної освіти, мистецькі школи дітям, які не отримали профілактичних щеплень згідно з календарем щеплень, в тому числі проти кору. Допускатимуть до закладів лише вихованців, в яких буде в наявності довідки закладу охорони здоров’я про отримання профілактичних щеплень.

В міськраді нагадують, що згідно зі статтею 15 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» «Дітям, які не отримали профілактичних щеплень згідно з календарем щеплень, відвідування дитячих закладів не дозволяється».

Нагадаємо, що у вересні минулого року міністерство охорони здоров’я та міністерство освіти оприлюднило спільний лист керівникам органам місцевої влади «Щодо напруженої епідемічної ситуації», в якому йдеться про діючі норми закону, якими передбачено, що невакциновані діти не можуть відвідувати школи та дитячі садки.

 

Джерело: Мукачівська міськрада

 

11 лютого 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів