Виставка-марафон «Між небом та землею» відкривається у санаторії «Квітка полонини»

Виставка-марафон «Між небом та землею» відкривається у санаторії «Квітка полонини»
Благодійна виставка-марафон «Між небом та землею» продовжує мандрувати світом. Після повного аншлагу у Національному музеї Тараса Шевченка, естафету приймає славетний закарпатський санаторій «Квітка полонини».

 

23 листопада у санаторії «Квітка полонини» відкривається Благодійна виставка-марафон «Між небом та землею». Гості виставки зможуть побачити найкращі роботи Марії Приймаченко, Тараса Шевченка, а також сучасної української художниці Оксани Фурса.

Концепція виставки полягає у переосмисленні сучасного українського мистецтва крізь призму трагічних подій сучасності. Результатом цього переосмислення стало об’єднання двох колекцій Оксани Фурса: «ЯБЛУНЕВО-МЕДОВА КАЗКА» української загадкової душі (2014) та живопису воєнного періоду «МІЖ НЕБОМ ТА ЗЕМЛЕЮ» (2022), а також найкращих творів легендарних Марії ПРИЙМАЧЕНКО та Тараса ШЕВЧЕНКА (зменшені копії), які складають експозицію виставки.

Основна експозиція доповнена муляжами протитанкових їжаків, як символу трагедії війни.

Філософія виставки-марафону «Між небом та землею» — формування підґрунтя для культурно-національного возз‘єднання та звернення до сакрального мистецького коріння української нації.

Мета благодійної виставки — фінансова підтримка постраждалих від війни людей за рахунок збору благодійних внесків та продажу колекційних авторських копій картин художниці Оксани Фурса та зменшених копій робіт Марії Приймаченко і Тараса Шевченка.

Для збору благодійних коштів також буде представлена колекція преміум-сувенірів за мотивами картин художниці Оксани Фурса (порцелянові ялинкові іграшки з сюжетами картин авторського розпису, шовкові хустки, браслети, марки, пазли, шоколад), а також авторські копії картин.

Проєкт в своїй основі має наступні благодійні цілі:

  • започаткування мистецьких стипендій для категорії студентів, що постраждали внаслідок воєнних дій (втрата батьків/ каліцтво);
  • започаткування науково-педагогічних стипендій для професорсько-викладацького складу мистецьких закладів освіти. Категорія: викладачі, що постраждали внаслідок воєнних дій (каліцтво/ втрата житла).

Патронат:

  • Міністерство культури України
  • Національний музей Тараса Шевченка
  • Історико-культурний заповідник Софія Київська
  • Департамент з питань якості освіти (Київ, Україна)
  • Благодійний фонд АРТ РЕНОВА УКРАЇНА

Генеральні партнери Благодійної виставки-марафону:

  • санаторій КВІТКА ПОЛОНИНИ (м. Свалява)
  • АРТ Академія сучасного мистецтва ім. Сальвадора Далі (м. Київ)

Медіа-партнер: Best People Club

 

21 листопада 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів