На Закарпатті шириться рух масових бійок "Редан", що походить із РФ: правоохоронці застерігають батьків підлітків

На Закарпатті шириться рух масових бійок "Редан", що походить із РФ: правоохоронці застерігають батьків підлітків
Агресор намагається започаткувати в Україні, в тому числі й в Ужгороді та Закарпатській області, агресивний неформальний рух «Редан» (ідеологічно сформований на території рф; символ руху – білий  павук на чорному фоні із цифрою 4 всередині зображення), до участі в якому залучаються підлітки та молодь шкільного віку з використанням телеграм-каналів та соцмереж.

 

Основна мета агресора - розділення молоді на ідеологічних опонентів, провокування на агресивні та радикальні дії, порушення громадського порядку. Вчора в Ужгороді була спроба російських адмінів груп організувати першу «сходку» прихильників біля ТЦ «Токіо», однак спроба виявилася невдалою.

Що таке ПВК"Редан"

ПВК "Редан" - це агресивна молодіжна субкультура, яка займається масовими бійками. Рух зародився в Росії, де підлітки влаштовували заворушення в торгових центрах. За повідомленнями російських ЗМІ, 24-25 лютого було затримано близько 300 неповнолітніх. А 27 лютого рух вперше помітили в Україні.

Голова управління Нацполіції Харківської області Володимир Тимошко показав, як у телеграмі поширювалися повідомлення із закликом брати участь у "сходках" ПВК "Редан" у Києві. Поліція підозрює, що повідомлення могли розсилатися з Росії, щоб дестабілізувати ситуацію в Україні.

Субкультура швидше за все натхненна популярним японським підлітковим Аніме Hunter x Hunter, де було бандитське угруповання "Редан".

Члени угруповання носять чорний одяг із зображенням павуків і використовують специфічний сленг. Вони називають себе "павучками" і виступають проти футбольних фанатів, мігрантів і темношкірих. Члени ПВК "Редан" збираються у великі групи і влаштовують масові бійки з національними меншинами або представниками інших субкультур.

Чи потрібно батькам турбуватися через ПВК"Редан"

ПВК "Редан" - далеко не перша і не єдина субкультура, яка займається бійками і хуліганством. Подібні рухи завжди були і завжди будуть серед підлітків з не дуже благополучних сімей. Наприклад, можна згадати такі субкультури, як "оффники" або "стрейт едж".

Батькам важливо пам'ятати, що поширення таких субкультур - це не причина, а наслідок психологічних і сімейних проблем у підлітків. Дитина з сім'ї, де її поважають і вислуховують, навряд чи зацікавиться таким агресивним рухом.

Якщо підліток зацікавився ПВК "Редан" - це привід відверто поговорити з ним і разом відвідати дитячого психолога. Підліток повинен відчувати, що ви його підтримка, а не ворог.

Також батькам не варто бити тривогу, якщо підліток дивиться аніме. Аніме саме по собі не робить дитину агресивною і неслухняною, якщо у неї немає сімейних проблем. Це всього лише вид мистецтва, який дивляться мільйони людей по всьому світу.

Батькам і правоохоронним органам безумовно потрібно спостерігати за рухом ПВК "Редан". Але і піддаватися суспільній паніці не потрібно. Просто любіть своїх дітей і вибудовуйте довірчі відносини з ними.

Що роблять ці підлітки?

В понеділок, 27 лютого, в Києві, Львові, Харкові відбулися збори агресивно налаштованої молоді з так званої "ПВК Редан". 

Як повідомляють місцеві Telegram-канали, зокрема, збори влаштували біля ТРЦ "Гулівер" в столиці. Сповіщають, що підлітків із балончиками, кастетами та іншими небезпечними предметами оточила поліція, посадила в автобуси і відвезла до управління. 

Аналогічну картину бачили біля ТРЦ "Нікольський" в Харкові. За повідомлення поліції Харкова, тут для вчинення масової бійки зібралися понад 200 осіб, серед яких переважно були неповнолітні. 

Поліція Харкова наголошує, що ця масова бійка – "флешмоб, який запустила Російська Федерація".

Сходки "ПВК Редан" відбулися в Києві та Харкові

Таке саме зібрання і, як повідомляють, масова бійка, відбулися біля ТРЦ "Форум" у Львові, правоохоронці були на місці. Офіційних коментарів наразі ані від столичних правоохоронців, ані від поліції Львова з цього приводу ще не було.

Сходка ПВК Редан у Львові

 

 

28 лютого 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів