"У нас один ворог і спільне майбутнє". Грузин Роберт Натрошвілі в Ужгороді навчає молодь співу

"У нас один ворог і спільне майбутнє". Грузин Роберт Натрошвілі в Ужгороді навчає молодь співу

 

Роберт Натрошвілі народився у Грузії, а побувавши в Україні, зрозумів, що ця країна припала йому до душі. Тут він здобув освіту і одружився. Тут все життя викладав в університеті і називає себе українцем грузинського походження. У Києві зустрів і війну, але попри прохання родичів повернутися до Грузії, вважає, що це було б зрадою. Тож поступився лише тим, що переїхав у більш безпечне місто — Ужгород, де допомагає ЗСУ та реалізував свою мрію — співати.

Родом чоловік з Авдіївки. Через початок війни переїхав до Краматорська, а звідти в Ужгород. Роберт Натрошвілі засновник грузинської діаспори Закарпаття. "Як економіст-міжнародник, я мав навчати студентів міжнародним економічним відносинам. Але я навчаю дітей грузинським пісням. Я почав займатися тим, до чого прагнув усе життя", — розповідає чоловік.

"Бути грузином — велика честь. Це означає бути мудрим, мужнім, добрим, гостинним, мати родину і бути відданим їй. Понад 42 роки я проживаю в Україні. Я завжди залишаюсь грузином, але в душі, справді, став українцем. Народи України і Грузії об’єднує, безумовно, дружба, гостинність, доброта, щирі, добрі, дружні люди. Вони дуже схожі з грузинами", — розповідає Роберт Натрошвілі.

Суспільне Ужгород

 

08 березня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів