В Ужгороді показали виставу "Маріупольська драма" до річниці бомбардування Донецького театру

В Ужгороді показали виставу "Маріупольська драма" до річниці бомбардування Донецького театру

 

Виставу "Маріупольська драма" зіграли в Ужгороді артисти Донецького академічного обласного драматичного театру міста Маріуполь. Зробили це до річниці бомбардування їхнього театру російськими військовими. Про це розповіла виконувачка обов'язків директора театру Людмила Колосович. За її словами, цю виставу показали вчетверте. Нагадаємо, 16 березня 2022 року російські військові випустили ракету на Донецький драмтеатр, що у Маріуполі. Тоді там загинули, за даними розслідування Associated Press, щонайменше 600 людей.

Виставу "Маріупольська драма" розпочали о 18 годині. Актори Донецького академічного обласного драматичного театру вийшли на сцену. Далі упродовж п'єси розповідали про життя у театрі, про очікування зеленого коридору, про бомбардування закладу та про те, як вдалося виїхати з Маріуполя. "У Донецькому драмтеатрі акторка Олена Біла разом з чоловіком Ігорем Китришем працюють 20 років. Коли росіяни випустили бомбу на театр, вони з сином Матвієм також були всередині закладу, в костюмерному цеху. Про це розповідали у виставі", — каже акторка Олена Біла.

"Я згадую, що був такий світлодіод, що працював від батарейки, такі світлодіоди розташовували на сцені, аби люди знали, куди йти, проходячи повз карман сцени. Я такий світлодіод собі взяла в костюмерний цех і він рятував мене, бо не можна було нічого вмикати, а без світла було дуже важко, дуже. Це не є якась роль, це є сповідь. Це сповідь цього всього так, як це було, так і розповідаємо: те, що нам вдалося побачити", — говорить жінка.

Суспільне Ужгород

 

17 березня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів