Закарпатські театрали з успіхом виступили в Польщі

Закарпатські театрали з успіхом виступили в Польщі
3 квітня у Люблінському університеті імені Івана Павла ІІ студенти першого курсу Академії культури і мистецтв з Ужгорода показали виставу «Диво бідних людей» за п’єсою польського драматурга М. Гемара. Прем’єра спектаклю відбулася 20 березня на сцені Закарпатського муздрамтеатру, адже режисером-постановником вистави є заслужений артист України Михайло Фіщенко. Художником по світлу та звукорежисером виступили теж акторки найбільшого театру Закарпаття Діана Вишнева та Оксана Шваб. Півроку тривала робота над цим міжнародним проєктом під назвою «Інтерактивний молодіжний театр як інструмент збереження і промоції спільної польсько-української культурної спадщини», адже М.Гемар народився у 1901 році у Львові.

 

Як зазначає театральний оглядач Сергій Федака, «коли думаєш, що хлопці-дівчата лише кілька місяців, як почали притиратися одне до одного, вражаєшся, наскільки органічний ансамбль їм вдалося створити на сцені, щоб розіграти таку заплутану історію, де кожний персонаж — окрема складна особистість, але всі разом творять щось єдине… Драматург фактично розклав філософсько-богословський трактат на різні голоси, встромив у нього детективну пружинку, а режисер матеріалізував ці голоси у плоть і кров, примусив нас співпереживати їм, посилати кожному підживлюючі імпульси».

У травні «Диво бідних людей» планують зіграти на фестивалі в Колочаві.  А цієї суботи, 8 квітня, Закарпатський муздрамтеатр о 12.00 покаже музичну казку для малечі «Велике жабеня».  У неділю, 9 квітня, о 12.00 юних глядачів запрошують на «Країну серйозних» М.Смілянець, а о 18.00 -- на безсмертну комедію Марка Кропивницького «По ревізії».

Заголовок

 

06 квітня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів