Україна єдина: в Академії культури і мистецтв закарпатці та миколаївці вшановували видатного поета Дмитра Креміня

Україна єдина: в Академії культури і мистецтв закарпатці та миколаївці вшановували видатного поета Дмитра Креміня
У рамках культурних обмінів між освітніми закладами до АКіМ завітала делегація Миколаївського фахового коледжу культури і мистецтв Миколаївської обласної ради.

 

У складі делегації - студентський гурт народної пісні «Бузький Гард» (кер. заслужений працівник культури України Надія Жадик) та малий склад оркестру народних інструментів «Південна рапсодія» (кер. Інна Морозинська).

Їх тепло зустріла ректорка АКіМ Наталія Шетеля.

Відтак наші гості мали змогу поспілкуватись із викладачами та студентами, намітити спільні плани на близьку перспективу.

Та відповідно до програми перебування вони в актовій залі АКіМ презентували яскравий творчий концерт, який переріс у мистецьке свято. Юні артисти у вишуканих національних костюмах виконали низку народних пісень, музиканти - інструментальні обробки вітчизняних і світових хітів.

Голосисті, талановиті і щирі, вони нагадали нам про красу і велич української пісні, яка допомагає нам жити, творити, боротись.

Родзинкою програми було вшанування пам'яті видатного поета, есеїста, перекладача Дмитра Креміня, який 70 років тому народився в Закарпатті та закінчив філфак УжНУ. Доля повела його до чарівної Миколаївщини. Тут він став головою Миколаївської обласної організації НСПУ, лауреатом Державної премії України ім. Т. Шевченка, багатьох всеукраїнських літературних і міжнародних премій. А ще він - автор низки поетичних книжок.

На знак великої шани до нашого земляка солістка гурту «Бузький Гард» Олександра Марусенко виконала «Карпатську рапсодію» на слова Д. Креміня, муз. В. П'ятигорського та зірвала бурхливі овації.

Завтра наші гості матимуть змогу оглянути визначні та цікаві місця обласного центру Закарпаття.

Миколаївський коледж культури і мистецтв

Департамент культури Закарпатської ОДА

 

25 травня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів