Академія культури і мистецтв представляє Україну у Франції на міжнародному фестивалі

Академія культури і мистецтв представляє Україну у Франції на міжнародному фестивалі

 

Ансамбль народного танцю "КОЛЬОРИ КАРПАТ" та ансамбль народних інструментів "МАКИ" Академії культури і мистецтв поїхав на Міжнародний фестиваль "Festidanses du monde" в Морсанкс-ла-Нувель, Франція. Про це йдеться на офіційній сторінці Академії у Фейсбук.

"Перебуваючи з концертною програмою на Міжнародному фольклорному фестивалі "Lous Cigalouns de Mourseuns" (Монсаркс, Франція), творчі колективи АКіМ завітали до церкви Сен-Мадлен, де взяли участь у Святій Месі.

Молились найперше за Україну, ЗСУ, просили в Господа благословення на перемогу у цій, виснажливій, затяжній війні.

Під кінець Меси в одному емоційному пориві, без попередніх домовленостей заспівали духовний гімн під назвою «Боже великий, єдиний, нам Україну храни».

Так хотілося, аби святі ангели в чистих небесах почули єдину мрію всіх українців, які на війні, які в тилу, які виїхали у далекі краї – зберегти нашу прекрасну Батьківщину та допомогти нам побудувати сильну, процвітаючу країну щасливого майбутнього!!

Також на Міжнародному фольклорному фестивалі "Lous Cigalouns de Mourseuns" в місті Морсанкс, що у Франції, ансамбль народного танцю «Кольори Карпат» і ансамбль народних інструментів «Маки» Академії культури і мистецтв на головній сцені фестивалю представили неймовірно колоритну програму українських народних танців та пісень.

Ділимося відеофрагментами концерту, в якому наші студенти і барвистими костюмами, і запальною музикою, і відточеною хореографією демонстрували виконавську майстерність та багатство української культури.

Відточені рухи танців "Бубнарський", "Раковецький кручений", "Раківчанка", "Гуцулка", запаморочливі рухи танцю "Гопак", дзвінкі голоси та граційність дівчат – усе це було гарно, оригінально, традиційно.

Брала гордість за Україну, за нашу унікальну культуру та за обдарованих студентів і викладачів Академії, які ревно бережуть давні традиції нашого народу.

Присутні підспівували та емоційно танцювали в ритм. Атмосфера – драйвова, глядачі – чудові.

Наша мета в цій нелегкій подорожі – прославити нашу Батьківщину та донести до цивілізованих народів світу, яку прекрасну націю у центрі Європи цинічно розстрілює ворог.

Бережемо рідне! Захищаємо своє, здужуємо гравітацію і несемо у світ магію української пісні, танцю, мови!

І все буде Україна!

 

21 липня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів