Житель Івано-Франківщини позбувся на кордоні мікроавтобуса за мільйон гривень через приховані цигарки

Житель Івано-Франківщини позбувся на кордоні мікроавтобуса за мільйон гривень через приховані цигарки
Про це інформує пресслужба Закарпатської митниці.

 

14 лютого пізно ввечері у зону митного контролю митного поста «Дякове», що на кордоні з Румунією, прибув мікроавтобус «MERCEDES-BENZ» моделі «SPRINTER 319 CDI».

Водій, 25-річний житель Івано-Франківської області, для виїзду з України обрав смугу руху «зелений коридор», чим заявив про відсутність у нього товарів для обов'язкового декларування та оподаткування.

Однак, під час проходження митних формальностей та огляду транспортного засобу спрацював службовий собака. Тож автомобіль було переведено для огляду у «червоний коридор», де на «оглядовому майданчику» інспектори митниці виявили прихований від митного огляду товар: у запасному колесі водій намагався перемістити через митний кордон 310 пачок тютюнових виробів з марками акцизного збору України. Вартість прихованого товару складає понад 30 тис. грн.

За даним фактом відносно громадянина України було складено адмінпротокол за ч.1 статті 483 Митного кодексу України (Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю). Тютюнові вироби та транспортний засіб тимчасово вилучені. У мережі інтернет вартість такого автомобіля сягає майже мільйон гривень. Остаточні рішення щодо конфіскації та штрафів невдовзі прийматиме суд.

 

 

16 лютого 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів