Волинянин намагався незаконно ввезти в Україну «передачу» на 300 тис гривень

Волинянин намагався незаконно ввезти в Україну «передачу» на 300 тис гривень
Про це інформує пресслужба Закарпатської митниці.

 

Учора, 24 лютого у пункт пропуску «Дякове-Халмеу», що на українсько-румунському кордоні, у зону митного контролю заїхав 27-річний волинянин вантажівкою «VOLVO». Обравши смугу руху «червоний коридор» водій очікував на первірку товаросупровідних документів, адже електронні декларації на товар, який він переміщував через кордон, були завчасно подані. Митникам чоловік повідомив, що у кабіні перевозить виключно особисті речі і жодних товарів, що підлягають обов’язковому декларуванню та оподаткуванню, не перевозить.

Однак, в ході митного контролю у кабіні автомобіля, на верхньому спальному місті водія, посадові особи управління боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил виявили не заявлені товари іноземного виробництва. Як з’ясувалося, на прохання керівника фірми перевізника, громадянин України намагався перемістити через митний кордон світлодіодні блоки живлення болгарської торгівельної марки “OSRAM”, у кількості 35 штук, та 5 штук плат до В-ВОХ V8.1.2.

Водій товар не приховував, доступ до нього інспекотрам митниці став можливим під час митного контролю та огляду транспортного засобу. Загальна вартість незаконно переміщуваного товару, у мережі інтернет, складає майже 300 тис.грн. Точну суму встановлюватиме спеціаліст-експерт.

За цим фактом складено адмінпротокол за порушення митних правил, передбачених частиною 2 статті 471 Митного кодексу України. Санкція статті передбачає накладення штрафу в розмірі 30 відсотків вартості цих товарів.

 

26 лютого 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів