Поміж секонд-хенду митники виявили 22 коробки нових речей

Поміж секонд-хенду митники виявили 22 коробки нових речей
Про це повідомила пресслужба Закарпатської митниці

 

Майже 1700 шт новенького дитячого одягу, який везли з Євросоюзу в Україну під виглядом вживаних речей, вилучили на внутрішньому посту «Мукачево» Закарпатської митниці.

Посадові особи управління боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил здійснили ретельну перевірку вантажівки, в якій за товаросупровідними документами імпортувався вживаний одяг та додаткові речі до нього, вагою 5 тонн, вартістю 1720 доларів США. Відправником вантажу зазначався директор швейцарської місії, одержувачем – мукачівський підприємець.

Інспектори провели заходи в межах компетенції щодо виявлення можливого факту порушення митного законодавства при переміщенні на митну територію України зазначеного товару. Під час огляду вантажного відсіку серед вживаних речей митники виявили 22 коробки з новими дитячими речами іноземного виробництва. У них знаходилися 1699 шт комбінезонів, боді, нагрудники торгівельної марки «Smile», вироблені в Індії та Китаї.

Як пояснив у письмовій формі керівник швейцарської місії, буцімто на складі помилково завантажили новий дитячий одяг. Але насправді у подібних  випадках ділки надають під час митних формальностей фальшиві документи, аби завезти новий товар в обхід декларування та оподаткування.

Тож, відносно іноземця, який надав документи з неправдивими відомостями про найменування, асортимент, кількість та вартість товару, складено протокол про порушення митних правил за ч.1 статті 483 Митного кодексу України.

Приховані від митного контролю новий одяг та речі для дітей вилучено до рішення суду. Їх приблизна вартість складає близько 200 тис грн.

 

 

07 березня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів