Про захист ромського населення говорили на Виноградівщині

На Виноградівщині влада взялась за "ромське" питання.

 

Вирішувати проблеми ромського населення будуть спільно з владою району

Про стан реалізації в районі Стратегії захисту та інтеграції в українське суспільство ромської національної меншини йшлося на нараді 29 травня, яку провів голова районної державної адміністрації Віталій Любка.

Участь в нараді взяли керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, представники правоохоронних органів, Підвиноградівський сільський голова Андрій Деяк, заступник Королівського селищного голови Павло Фабріцій, лідер ромського населення с.Підвиноградів Йосип Форкош.

Головні цифри, що характеризують життя ромської нацменшини Виноградівщини, зокрема, соціальний захист, забезпечення освітніми послугами, культурно-мистецькі заходи, медичне обслуговування, отримання житлово-комунальних послуг, озвучили у своїх виступах керівники структурних підрозділів райдержадміністрації.

Також піднімалися питання правового захисту ромів, допомоги в отриманні та оформленні земельних ділянок під індивідуальне будівництво. Своє бачення вирішення проблеми висловив і лідер ромського населення с.Підвиноградів Йосип Форкош.

Підсумовуючи нараду, Віталій Любка наголосив присутнім на необхідності подальшої співпраці та координації зусиль в питаннях соціалізації ромського населення. За наслідками наради прийнято ряд рішень.

Виноградівська РДА

 

29 травня 2014р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів