В Ужгороді одномісячне немовля залишили без даху над головою

Юристи пригадали посадовцям, що бездомність - це не найкращий вихід, коли є батьківський дім

 

До Центру правової інформації звернулась пані Д., яка проживає у місті Ужгород, ромського походження з питанням, чому вона не може зареєструвати свою дитину у будинку, де сама мешкає. Зокрема міграційна служба відмовила їй у реєстрації новонародженої дитини.

Юрист Центру Навроцький В.В. детально проаналізував всі надані документи, та встановив, що Д. місяць тому стала мамою і в цей же час не могла здійснити реєстрацію своєї донечки у будинку, де зареєстрована її мати. Крім того, було встановлено, що Д. мешкає у будинку, який хоча і було побудовано тридцять років тому, на нього не було оформлені всі необхідні документи.

Тим не менш, даний будинок був місцем постійного проживання як самої Д, так і її батьків, діда й бабки. Істотних перепон для реєстрації дитини Д. у будинку встановлено не було. Технічний паспорт на будинок підтверджував, що будинок відповідає технічним умовам для нормального проживання в ньому родини Д. без шкоди їх життю і здоров’ю.

З метою сприяння Д. у реєстрації її дитини у будинку, юристом Центру було подано всі документи до уповноваженого органу міграційної служби. З правової точки зору було здійснено посилання на ст. 29 Цивільного кодексу України, які чітко встановлює, що місцем проживання дитини, є місце проживання її батьків, при цьому жодних інших умов чи обмежень дане правило не містить. Крім того, юрист посилався на законодавство щодо попередження бездомності серед дітей.

Після повторного розгляду даного питання, дитину пані Д. було зареєстровано.

Марія Менжул

 

30 листопада 2014р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів