Програми ЗНО з 11 предметів залишилися без змін?

16 грудня вищі навчальні заклади Закарпаття, відповідно до Умов прийому 2015 року, повинні оприлюднити на своїх сайтах правила прийому. 

 

Кожний виш самостійно визначатиме перелік предметів, сертифікати ЗНО з яких абітурієнт повинен надати. Окрім цього, ВНЗ визначить тест зовнішнього незалежного оцінювання якого рівня – простого чи поглибленого – потрібно складати вступнику.

У порівнянні з минулим роком, програми ЗНО з 11 предметів залишилися без змін, а в програми з трьох предметів – внесені лише незначні зміни. Тож, випускники минулих років, які вступатимуть до ВНЗ у 2015 році, обов’язково складатимуть тести ЗНО. 

Складання тесту з української мови та літератури є обов’язковим для всіх абітурієнтів, незалежно від навчального закладу, до якого вони планують вступити. Ті абітурієнти, які не пройдуть пороговий бал з цього предмету – не зможуть стати студентами у 2015 році. Щодо порогового балу, то він визначатиметься експертною комісією під час проведення тесту. Експертна комісія встановить кількість тестових балів, яку може набрати мінімально підготовлений абітурієнт. Нарахування балів проводитиметься за шкалою від 100 до 200, але 100 балів отримають тільки ті, хто подолає пороговий бал.

Майбутні абітурієнти з АР Крим, Донбасу матимуть такі ж права для складання тестів ЗНО, як і вступники з інших областей України, але обов’язково за наявності українського атестату про загальну середню освіту.

 

12 грудня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів