За півроку Закарпатська поліція розшукала 33 зниклих дітей

За півроку Закарпатська поліція розшукала 33 зниклих дітей
З початку року до закарпатської поліції надійшло 30 заяв про зникнення 33 неповнолітніх, всіх їх вдалося розшукати. Про це розповів начальник сектору управління превентивної діяльностіГУНП у Закарпатській області Василь Мадяр під час зустрічі з журналістами.

 

Прес-конференція відбулася з нагоди Міжнародного дня безвісти зниклих дітей.

Василь Мадяр звернув увагу представників ЗМІ на те, що попри стереотипи, ніби діти найчастіше втікають з інтернатів та неблагополучних сімей, такі зникнення складають лише незначний відсоток від загальності статистики. Беручи до уваги, що найчастіше йдуть з дому молоді люди у віці 12-17 років, причинами таких  дій є підліткові проблеми. Навіть заборона відвідувати дискотеки чи відібраний батьками мобільний телефон можуть спровокувати дитину на втечу з дому.

«Часто батьки бояться заявляти про зникнення своїх дітей через можливий розголос та боязнь того, що дитину поставлять на облік в поліції. Проте найперші години після зникнення є найефективнішими для пошуку. Лише цього року чотирьох закарпатських втікачів знаходили в інших областях. У випадках оперативного реагування – неповнолітніх перехоплювали на вокзалі в Мукачеві», – пояснив Василь Мадяр.

Правоохоронець також наголосив, що на облік ставлять лише тих дітей, які втікали з дому кілька разів.

Щодо причин втечі дітей, то на Закарпатті у всіх тридцяти випадках цього року історії були унікальними. Всіх їх об’єднує те, що до розшуку залучалися всі сили: волонтери, «Магнолія-ТВ», Служба захисту дітей. Василь Мадярнаголошує: попри те, що в нашому краї викрадень дітей практично не буває,при зникненні завжди є підозра на ст. 115 Кримінального Кодексу, тобто умисне вбивство. Тому розслідування проводиться максимально оперативно та ефективно.

Загалом кількість звернень закарпатців за фактами зникнення дітей щорічно зменшується. Так, у 2012 році було зареєстровано 86 таких повідомлень, у 2013 – 79, а минулого року –лише 59.

Відділ комунікації ГУНП у Закарпатській області, uzhgorod.net.ua, за матеріалами сайту galagov.tv

 

25 травня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів