Закарпатських лялькарів тепло прийняли глядачі на Франківщині

Закарпатських лялькарів тепло прийняли глядачі на Франківщині
Днями Закарпатський академічний обласний театр ляльок з виставою "У нашім раї на землі" (дитячий Кобзарик) за творами Т.Шевченка взяв участь у Всеукраїнському театральному фестивалі "Коломийські представлення", що тривав із 4 по 11 вересня, – повідомили в Управлінні культури Закарпатської ОДА

 

Започаткував театральне свято Коломийський академічний обласний український драматичний театр ім.І.Озаркевича. Цьогорічний, уже восьмий за ліком, фестиваль був присвячений 25-річчю Незалежності України, 775-літтю від першої літописної згадки про місто Коломия і 160-річчю від дня народження Івана Франка.

До участі у фестивалі "Коломийські представлення" були запрошені театральні колективи України та зарубіжжя, які якісно вирізняються в театральному річищі – чи ракурсом репертуарної політики, чи схильністю до сценічного експериментаторства, тобто, театри, які мають у творчому доробку ексклюзивні роботи. 

Цього разу учасниками фестивалю стали такі знамениті колективи, як Національний академічний музично-драматичний театр ім.М.Заньковецької (м.Львів), Чернівецький академічний обласний український музично-драматичний театр ім.О.Кобилянської, Полтавський академічний обласний український музично-драматичний театр ім.М.Гоголя, Театр ім.В.Семашкової (Польща), Запорізький муніципальний театр танцю, Тернопільський академічний обласний український драматичний театр ім.Т.Шевченка, Вінницький академічний обласний театр ляльок, Волинський академічний обласний український музично-драматичний театр ім.Т.Шевченка, учасники постановки з м.Люблін (Польща), Національний академічний драматичний театр ім.І.Франка (м.Київ).

Колектив закарпатських лялкарів на свято було запрошено втрете. Досі вже були сприйняті "на ура" вистави "Недотепа із Вертепа" та "Лісова пісня". Цього ж разу Закарпатський академічний обласний театр ляльок представив виставу "У нашім раї на землі" (дитячий Кобзарик) за творами Т.Шевченка, сценічну редакцію і постановку якої здійснив заслужений артист України Олександр Куцик, візуальний образ вистави створила художник-сценограф Тетяна Улинець, а також художник по світлу Ірина Осокіна. Вистава, поставлена у 2014 році до 200-річчя Кобзаря, звертається до молодшої та середньої вікової категорії дітей.

Виступ закарпатців був прийнятий надзвичайно тепло – глядачі та учасники фесту з захватом дивилися на сценічне дійство. Журналістка Оксана Рижук поділилася враженнями в соцмережі: "Маю сентимент до Закарпатського театру ляльок "Бавка". Вистава "У нашім раї на землі" – третя за рахунком, яку коломияни мали змогу переглянути, і... третій шедевр. Для ока це суцільна візуальна естетика. Всі образи так гарно пропрацьовані, кожна деталь вплітається у картину так органічно, що просто дивишся і відпочиваєш".

 

13 вересня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів