Публікації

Закарпатський гурт презентував альбом із часточкою Майдану

Сьогодні ужгородський гурт “4исла” випустив новий альбом «Пока не кончится небо». Це другий повноформатний альбом, який об’єднав 12 різнопланових композицій, що є проявом громадянської позиції та своєрідним зверненням до суспільства.

10.03.2016, 20:39

"Берчені" – "Київ" – "Червена ружа": блиск і злидні більш ніж столітньої будови в центрі Ужгорода

На старих листівках Ужгорода дуже часто зустрічається одна будівля, яка довгі роки була окрасою старого міста. Йдеться про готель-ресторан "Берчені", який разом з "Короною" вважався найпрестижнішим місцем відпочинку тодішньої еліти. Уявіть собі місто на початку минулого століття: посеред міста тече Малий Уж, в центрі біля млина його перетинає місток, а просто над водою у 1909 році з'явилася красива будівля помпезного гранд-готелю, з вікон якого Ужгород, напевно, здавався такою собі Венецією.

08.03.2016, 21:38

Уже в наступному році кожна третя фірма триматиме працівників удома

Експерти стверджують, що кожен десятий співробітник до 2017 року перестане ходити в офіс

07.03.2016, 17:46

На індексацію не сподівайтеся – уряд "постарався"

23 лютого Кабмін оприлюднив Постанову №77 від 11 лютого, яким збільшив поріг індексації грошових доходів населення до 103%. Досі доходи громадян (у вигляді зарплати і т.п.) підлягали автоматичному перерахунку, якщо місячний індекс інфляції перевищував порогове значення в 101%.

06.03.2016, 14:25

Закарпатці, про яких кричать "Суддю на мило" – про сучасну специфіку своєї професії

Про них не складають пісень; більше того, часто навздогін кричать: «Суддю на мило!» А рефері з Німеччини Пауль Шрагемюллер навіть зібрав цілу колекцію з предметів, якими «нагороджували» його з трибун розлючені фанати (прищіпки для білизни, ключі від автівок і квартир, окуляри, запальнички, флакони з ліками, складані ножі, черевики, капелюхи й навіть… зйомний зубний протез)! Тим не менше, без служителів футбольної Феміди не обходиться жоден матч. Про обслуговування поєдинків на обласному рівні й поговоримо з двома представниками арбітражного корпусу: Віталієм Дем’яненком, головою комітету арбітрів Федерації футболу Закарпаття та Михайлом Митровським, керівником школи молодого арбітра ФФЗ.

03.03.2016, 16:26

Мер Ужгорода Богдан Андріїв про започаткування якісних змін у місті

Звітувати перед громадою про роботу, проведену в перші три місяці з часу призначення на посаду, умовно – за перші 100 днів роботи, стало вже традицією. І хоча зрозуміло, що за 100 днів не можна щось докорінно змінити, вважається, що це перший рубіж у діяльності влади, за яким прийнято судити про її дієздатність. Відгукнувшись на запрошення журналістів, у передачі «Про головне» на телеканалі «Тиса-1» міський голова Ужгорода Богдан Андріїв розповів про перші кроки на посаді, оприлюднив результати масштабного аудиту міського господарства і плани подальшої роботи. Розмова, що тривала понад годину, вийшла відвертою та щирою.

03.03.2016, 16:09

Шок: МОЗ і при наявності грошей провалило роботу з вірусними гепатитами

Цивілізована держава, виділяючи кошти на охорону здоров'я своїх громадян, не лише відстежує, як і на що було витрачено гроші платників податків, а й здійснює моніторинг програм лікування, щоб дізнатися, наскільки ефективно використовуються кошти, чи вдалося досягти запланованих індикаторів, яка від цього користь суспільству й людині, котра потребує медичної допомоги. Для цього існує багато механізмів та інституцій. Україна теж намагається рухатися цим шляхом. Один з механізмів — аудит Рахункової палати, що допомагає проаналізувати, як Міністерство охорони здоров'я виконує державні цільові програми. Звісно, і медики, і пацієнти з власного досвіду знають як. А зрозуміти, чому відбувається саме так, допомагають матеріали аудиту. Профільний комітет парламенту разом із керівництвом МОЗ, фахівцями й експертами обговорив звіт Рахункової палати про ефективність використання коштів держбюджету, виділених на виконання програми лікування вірусних гепатитів В і С.

28.02.2016, 15:43

Тарас Деяк, активіст, організатор "ведмежої блокади" на Закарпатті

Активіст-націоналіст, один із організаторів "ведмежої блокади", розказав Укрінформу про наступні акції з блокування російського бізнесу в Україні, розкрив замовників "драгобратської справи", а також пояснив, чому не варто применшувати небезпеку від радикальних угорських та русинських рухів на Закарпатт

26.02.2016, 10:49

Знаменитый футболист Самюэль Это’О через суд добился запрета на издание книги своей бывшей девушки

В книге Натали Коа пишет о себе, как о человеке, которого унизили и предали Бывший нападающий "Барселоны", "Интера", "Челси" и "Анжи" Самюэль Это’О через суд добился запрета на книгу своей бывшей девушки.

19.02.2016, 13:51

Страшные дни: вторая годовщина расстрелов на Майдане

Сегодня.ua предлагает вспомнить о событиях 18-20 февраля 2014 года

19.02.2016, 13:49

Останні новини