В приміщенні Ужгородської міськради пройшов семінар, організований Спілкою жінок України

В приміщенні Ужгородської міськради пройшов семінар, організований Спілкою жінок України
Міський голова Ужгорода Богдан Андріїв привітав сьогодні учасників семінару «Права і можливості жінок в Україні: реалії та перспективи», організованого благодійною організацією Міжнародного благодійного фонду «Час служити» та Ужгородською міською організацією Спілки жінок України, який проходив у великій залі Ужгородської міськради.

 

Богдан Євстафійович відзначив, що жінки в міській раді займають багато ключових посад, є керівниками управлінь та відділів, і їхні руки дбайливих, відповідальних господинь відчуваються в усій роботі. Двом гостям, які приїхали на семінар в Ужгород із Києва та Херсона, Богдан Андріїв вручив презентаційні матеріали про наше місто.

З вітальним словом до учасників звернулася голова президії Ужгородської міської організації Спілки жінок України Валентина Митровцій, яка також розповіла про мету заходу.

Заступник голови Президії Спілки жінок України Світлана Демчак, яка спеціально приїхала в Ужгород, навела приклади з історії про прямий зв’язок між тим, як у різних країнах приходили до влади жінки і зниженням рівня бідності у цих державах, нагадала, що однією з ключових фігур європейської політики зараз є канцлер Німеччини Ангела Меркель, Британія покладає чимало надій на нового прем’єра Терезу Мей, а в США незабаром уперше в історії президентом може стати жінка – Хіларі Клінтон.

Керуючий справами Ужгородського виконкому, член президії обласної організації "Спілки жінок України" Олена Макара наголосила, що важливо, якщо жінка відчуває в собі лідерські якості і вірить у себе, розвивати свій потенціал, багато працювати і займатися саморозвитком.

На семінарі йшлося про стан та проблеми гендерної рівності в Україні, участь жінок у владі, доступність вищої освіти і можливості для бізнесової, наукової тощо кар’єри, соціальної реалізації, обговорили загальні характеристики лідерства.

 

20 вересня 2016р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів