Богдан Андріїв сьогодні зустрівся зі словацькими високопосадовцями

Богдан Андріїв сьогодні зустрівся зі словацькими високопосадовцями
Міський голова Ужгорода Богдан Андріїв сьогодні зустрівся з головою Уряду словаків, що проживають за кордоном Яном Варшо та Генеральним консулом Словацької Республіки в Ужгороді Янкою Буріановою.

 

Ян Варшо відзначив, що Словаччина сприятиме розширенню можливостей для навчання словацькою мовою в Ужгороді й загалом на Закарпатті та вивчення словацької як другої іноземної. Планується звернути увагу і на дітей, які вчаться в школах з українською мовою викладання, проте мають словацьке коріння.

Богдан Андріїв зазначив, що крім ЗОШ №4 та №15, де діти мають можливість вчити словацьку, мовні заняття в ігровій формі проходять також у двох дитсадках – №36 та 42.

Міська влада Ужгорода дуже тісно співпрацює з Генеральним консульством Словацької Республіки в Ужгороді, активно бере участь у всіх ініціативах, проектах, зараз, зокрема, іде робота над встановленням в Ужгороді пам’ятника одному з фундаторів Словацької держави Мілану Растиславу Штефанику.

Обговорили також можливості розширення обміну культурно-мистецькими, спортивними проектами, перспективи поліпшення пропуску через українсько-словацький кордон.

 

21 вересня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів