Пацієнтам доведеться підписувати контракт зі своїм лікарем – міністр охорони здоров'я України

Пацієнтам доведеться підписувати контракт зі своїм лікарем – міністр охорони здоров'я України
В Україні в 2017 році заплановано фінансування медичних послуг, що надаються на первинному рівні та екстреної медичної допомоги. Про це 4 жовтня в інтерв'ю Укрінформу повідомила виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун.

 

«Це гарантовані послуги. Як це буде виглядати. Пацієнти будуть підписувати договір, контракт зі своїм лікарем. Вони зможуть самі вибирати собі лікаря. Лікар тоді отримує фінансування, щоб займатися пацієнтом або родиною. Буде інший рівень - «пацієнт - сім'я», і буде фінансування опіки над цією сім'єю на цілий рік. Але, звичайно, не всі підпишуть контракт до 1 січня. Наприклад, якщо контракт підписали 15 квітня, то це буде до 15 квітня наступного року», - розповіла Супрун.

За словами чиновниці, фінансування буде приходити з державного агентства, яке створять для цієї мети, і яке стане посередником між бюджетом і лікарями або лікарнями.

«Це бюджетні гроші, які вже виділені на медичну субвенцію, а не якісь нові податки. Частина цих грошей буде виділена цілеспрямовано для первинної ланки. Це агентство буде оплачувати ці послуги», - додала Супрун.

 

04 жовтня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів