4-річний хлопчик вколовся ВІЛ-інфіковагим шприцем у дитсадку в сусідній із Закарпаттям області

4-річний хлопчик вколовся ВІЛ-інфіковагим шприцем у дитсадку в сусідній із Закарпаттям області
У Львові чотирирічний хлопчик знайшов шприц під час прогулянки в дитсадку. Недогляд двірників і вихователів обернувся справжньою трагедією для родини малюка. Під час гри маленький Максим випадково уколовся голкою.

 

Після перевірки шприца у Львівському центрі СНІДу було встановлено, що кров в шприці є ВІЛ-позитивною. Зараз Максим проходить терапію від ВІЛ-інфекції. Про це повідомляє "24 канал".

Повідомляється, що шприц повис на плющі, який оповив огорожу садка на вул. Комарова. Поруч з плющем вихователька і побачила хлопчика з небезпечною "іграшкою".

"Я пішла за ним, викликала заступника вихователя, вона забрала цей шприц і тоді оглянула Максиму ручки. Потім ми покликали медсестру", - розповіла вихователька молодшої групи Оксана Місяйло.

Медсестра промила руки хлопчика проточною водою і знайшла прокол. Адміністрація садочка одразу ж повідомила батькам. Шприц занесли до Львівського центр боротьби зі СНІДом. І хоч шприц з інфекцією, зараз результат аналізу крові Максима не підтвердив, що він інфікований. Однак це може проявитися згодом.

"П'ємо таблетки від ВІЛ. Це важко і для нього, і для нас, для нас це морально важко. Чи не догледіли територію дитячого садка", - розповіла мати Максима Світлана.

Крім ВІЛ дитині може загрожувати і гепатит С. У Львівському центрі СНІДу пояснюють, що великі шанси залишитися здоровим будуть тільки тоді, якщо батьки в перші години звернуться до фахівців і дитині пропишуть терапію.

"28 днів дитина буде приймати терапію, ми його в подальшому обстежуємо, зробимо повторні аналізи через три місяці, півроку і остаточний результат через 12 місяців", - розповіла лікар Львівського центру СНІДу Людмила Бережна.

Двірник дитсадка Максима написав заяву на звільнення. Директор же запевняє, що він виконував роботу професійно. Крім того, садок охороняють.

"У нічний час в будівлі завжди є сторожа, але ймовірність того, що при такій низькій огорожі хтось може проникнути на територію, звичайно, є", - зазначила директор школи-садка Оксана Козій.

У районі, де знаходиться дитячий сад, шприц - не рідкість. Жителі сусіднього будинку розповіли, що не раз їх знаходили навіть у поштових скриньках.

Директор садка вже повідомила в поліцію, а в закладі скликали екстрене зібрання. Батьки вирішують встановити кнопку тривоги або ж камери спостереження. Всього у Львові за останні 9 місяців 12 дітей укололися інфікованими шприцами в дошкільних установах і на дитячих майданчиках.

 

 

06 жовтня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів