Скандал: фонд відомого мецената Алекса Ровта обурений "наїздом" чиновниці з Мукачева

Скандал: фонд відомого мецената  Алекса Ровта обурений "наїздом" чиновниці з Мукачева
6 жовтня в ЗМІ, близьких до відомої мукачівської родини було поширене повідомлення очільниці Мукачівського міського відділу охорони здоров’я Любові Мандзич про те, що ангіограф, переданий Мукачівській районній лікарні відомим меценатом, колишнім мукачівцем, який проживає в Америці, Алексом Ровтом, є нікому не потрібним металобрухтом.

 

Благодійний фонд "Сім'ї Ровта" спростував поширену інформацію і повідомив деякі подробиці свої діяльності для допомоги закарпатцям.

  Сам зміст заяви чиновниці є відверто політичним та замовленим із кабінетів міської ратуші. Поруч із цим, вказується на допомогу, надану однією «командою»  за період з 2007 року в розмірі 3 млн. доларів. Хоча міському чиновнику не личить здійснювати піар окремих депутатів, за нібито надану за власний кошт благодійну допомогу,  – ідеться в повідомленні фонду.

Щодо самого обладнання, то необхідно зазначити, що зі змісту повідомлення або фотоматеріалів не можна дослідити, чи є це обладнання саме тим, яке передане саме благодійним фондом «Сім’ї  Ровт».

При передачі медичного обладнання, жодних претензій щодо його якості від лікарів не надходило, тому дивно, що такі претензії висловлено майже через 2 роки після його отримання закладом охорони здоров’я.

Відповідно до реалізації   благодійної  програми,  Мукачівський міський благодійний фонд «Сім’ї  Ровт»  за 2005 – 2015 роки надав  благодійну допомогу на поліпшення матеріального становища малозабезпеченим, здійснювалося  сприяння соціальній реабілітації пенсіонерів, інвалідів, інших осіб, що  потребують піклування,  також надавалася  допомога  особам, які через фізичні вади обмежені в реалізації своїх  прав і законних інтересів. Фонд допомагав також розвитку  освіти, зокрема за його кошти проводився капітальний ремонт  загальноосвітньої школи, надавалася допомога громаді Мукачева з благоустрою  тощо.

За рахунок коштів благодійного фонду  надавалася  допомога бюджетним установам: школам, лікарням, закуповували медичні препарати, медичне обладнання – як для потреб Мукачівської ЦРЛ , так і гуманітарним  установам, надавалася допомога Закарпатській ОДА для придбання путівок особам, що мають заслуги перед Батьківщиною, також виділялися кошти на придбання обмундирування та бронежилетів бійцям, що приймають участь в АТО та виділялися кошти для потреб Прикордонної Служби України.

Крім того, було закуплено та передано відділам МВС у Мукачеві та  Ужгородському районі 9 автотранспортних засобів.

Все це робилося незалежно від політичних поглядів осіб, які отримували допомогу, оскільки людське горе та потреби не мають партійних кольорів.

Тому, вважаємо, що міський відділ охорони здоров’я повинен перейматися здоров’ям жителів Мукачева, кількістю ліків та вакцини, заробітними палатами працівників медичних закладів та належними умовами лікування, а не політичним піаром однієї «команди», – резюмовано у заяві Благодійного фонду. 

 

08 жовтня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. літун 2016-10-09 / 16:42:30

    Балоги, Петьовки думають,що тільки вони "великі" меценати, а є ще і п.Ровт, який між іншим здорово допомагає (Москаль теж доречі) Ужгородському аеропорту, землю якого - 80 га хочуть роздирибанити місцеві патріоти.