Москаль: у Верховній Раді зрозуміли – питання "пересічки" слід вирішувати шляхом внесення змін у законодавство

Москаль: у Верховній Раді зрозуміли – питання "пересічки" слід вирішувати шляхом внесення змін у законодавство
У Комітеті Верховної Ради України з питань податкової та митної політики відбулася друга зустріч представників «пересічників», голови Комітету Ніни Южаніної, а також кількох народних депутатів України.

 

Тема зустрічі, яку ініціював голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, – внесення змін до Митного кодексу України і вирішення питання «пересічки» (користування автомобілями з іноземною реєстрацією на території України).

–  Перша нарада в Комітеті була складною й емоційною, але тепер вдалося перенести питання з «мітингового» в правове русло, –  коментує підсумки зустрічі Г.Москаль. – Попередньо сторони дійшли згоди щодо надання власникам «іноземних» автомобілів податкової розстрочки. Тобто громадянин України, купуючи в Євросоюзі автомобіль, зможе вільно користуватися ним без «пересічки» кожні 5 днів за умови поступової виплати вартості розмитнення. Щодо суми будемо ще визначатися, головне те, що у Верховній Раді зрозуміли – питання слід вирішувати шляхом внесення змін у законодавство. Адже проблема «пересічки», яка особливо актуальна на Закарпатті, є не регіональною, а набула вже загальноукраїнського масштабу.

Детальніше про підсумки зустрічі – у відеокоментарі Г.Москаля:

 

10 жовтня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів