Закарпаття: Справа в… цукрі

Одразу по двох резонансних кримінальних справах проходять посадові особи однієї з ужгородських фірм, яка займається торгово-посередницькою діяльністю.

 

Кримінальні справи, які розсліду? слідчий відділ УПМ ДПА в Закарпатській області, порушені за статтями 364 (ч.2) та 212 (ч.3) Кримінального кодексу України.
Щодо першої справи (ч.2 ст.364), то вона порушена за фактом зловживання службовим становищем керівництвом фірми. Як встановили оперативники податкової міліції, впродовж квітня-травня минулого року посадові особи ТОВ "М" виписували та надавали підпри?мствам-покупцям податкові накладні на цукор-пісок, однак умисно, з корисливих мотивів суми ПДВ не відображали у деклараціях товариства з податку на додану вартість. Таким чином керівники підпри?мств, які купляли цукор-пісок, отримали можливість віднести суми ПДВ в загальній кількості понад 4 мільйони гривень до податкового кредиту та зменшити на згадану суму обов?язкові платежі до бюджету.
?нша справа (ч.3 ст.212) порушена за фактом умисної несплати податків в особливо великих розмірах. Згідно із актом перевірки дотримання податкового законодавства, керівники ТОВ протягом четвертого кварталу 2003 ? першого кварталу 2004 рр. здійснюючи фінансово-господарську діяльність реалізували цукру на суму 24 млн. 126 тис. грн. В порушення цілої низки статей Закону України ?Про податок на додану вартість?, шляхом заниження об??кта оподаткування та неправомірного використання пільг по ПДВ умисно ухилилися від сплати податку на додану вартість в сумі понад 3,5 млн. грн.

Прес-служба ДПА у Закарпатській області

 

16 червня 2005р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів