До сьогоднішньої теми: які кладовища варті відвідання?

До сьогоднішньої теми: які кладовища варті відвідання?
Геловін лише привід, щоб опублікувати цей перелік, бо насправді кладовища варто відвідати у будь-яку пору року.

 

St. Andrews Cathedral Graveyard (Сент-Ендрюс, Шотландія)

Зведений у 11-му та 12-му століттях, собор Святого Ендрюса був найбільшим у Шотландії протягом декількох століть. Та війни, пожежі й вітри перетворили собор на кам'яну руїну на скелі над Північним морем. Собор суворе кладовище, яке приваблює не тільки любителів середньовічної скульптури, а й мисливців за привидами.

Merry Cemetery (Cimitirul Vesel, Сапанта, Румунія)

У невеликому місті на півночі Румунії знаходиться один з найпопулярніших туристичних об'єктів країни. На цьому кладовищі не похований ніхто зі знаменитостей, але кожна із сотень могил прикрашена різьбленим дубовим хрестом, пофарбованим у небесний синій колір, та прикрашеним сценою із життя покійного. Теслі, які вирізають малюнки та складають вірші, не стримуються: є посилання на випиивку, зради, є навіть жарти про мачух.

Cimetière du Père Lachaise (Париж, Франція)

Кажуть, що це найбільш відвідуваний цвинтар в світі. На 110 акрах "оселилися" Мольєр, Марсель Пруст, Оскар Уайльд, Гертруда Стайн, Джим Моррісон та не менш відомі покійники. Всього там більш ніж 70000 поховань.

Цвинтар заснували у 1804 році та вперше використали для перепоховань з інших частин міста. Як не цинічно це звучить, таа знаменитостей сюди "звозили", щоб підвищити популярність кладовища...

Okunoin (Префектура Вакаяма, Японія)

Найбільше кладовище в Японії, вписаане до переліку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, є останнім прихистком для більш ніж 200 тисяч буддійських ченців. Перше поховання там датоване 816 роком н.е.

Цвинтар також є "домом" для деяких цікавих меморіалів, таких як величезна чашка кави на честь журналістів та пам'ятник термітам, який встановили фірми, що випускають пестициди.

Waverley Cemetery (Сідней, Австралія)

На цьому кладовищі поховані відомі австралійці: письменник Генрі Лоусон, гравець у крикет Віктор Трампер та ірландський заколотник Майкл Дуайєр, та справжньою причиною його відвідати є чудові краєвиди.

Уеверлі, який було відкрито у 1877 році, займає біля 40 акрів на вершині скелі з видом на південну частину Тихого океану. Ангели, хрести та обеліски на схилі пагорба доповнюють неймовірний краєвид.

La Recoleta (Буенос-Айрес, Аргентина)

Найвідоміша людина, яка тут похована, – Єва Перон. Її останки помістили на глибину близько 15 футів під землею, щоб забезпечити недоторканість.

Кладовище датується 1822 роком і заповнене зворушливими скульптурами ангелів, а також мавзолеями у стилях арт-деко, модерн, бароко та нео-готика.

Bonaventure (Саванна, штат Джорджія, США)

З ангелами, які обросли мохом, та вузлуватими дубами Бонавентура є справжнім готичним кладовищем, яке було створене у 1846 році. Більшість людей впізнають його за світлиною на обкладинці книги "Північ у саду добра і зла" Джона Берендта.

Mount of Olives (Єрусалим)

Традиція каже, що, коли воскресіння почнеться саме на цьому святая святих єврейських поховань, яке використовується вже понад 3000 років. Олійна гора "дивиться" на Єрусалим на заході та на пустелю на сході. Це кладовище - місце спочинку рабинів, християнських пророків та прем'єр-міністра Ізраїлю Менахема Бегіна.

Arlington National Cemetery (Арлінгтон, штат Вірджинія, США)

Тут поховано понад 400 тисяч ветеранів США, військовослужбовців строкової служби та членів їх сімей. Тут знаходиться могила Джона Ф. Кеннеді та могила Невідомого солдата армії США.

Земля під кладовищем колись належала онукові першої леді США Марти Вашингтон. У 1863 році на частині його майна створено цвинтар.

Highgate Cemetery (Лондон, Великобританія)

У вікторіанські часи це було найпопулярніше кладовище Лондона. Серед 170 000 покійників тут лежить художник Люсьєн Фрейд, письменниця Джордж Еліот та Карл Маркс, на чиїй могилі встановлений величезний бюст.

Менш відомою є могила Олександра Литвиненка, отруєного російського шпигуна, який був похований у свинцевій труні з огляду на високий рівень радіоактивності тіла.

Assistens Cultural Center (Копенгаген, Данія)

Цей цвинтар часто використовується місцевими жителями як парк для пікніків і відпочинку. Він заснований у 1760 році та є остаточним прихистком для багатьох відомих данців, серед яких письменник Ганс Християн Андерсен та філософ Серен К'єркегор.

Наа кладовищі немає великих або складних надгробків, але гарне розташування – поряд з одним з найцікавіших кулінарних районів міста, Норребро, – робить його цікавим туристичним об’єктом.

Green-Wood (Бруклін, Нью-Йорк, США)

Грін Вуд – це 478 акрів зелені, ставків та озер з видом на Манхеттен.

Цвинтар завжди використовувався для рекреації та був популярним серед місцевих мешканців і туристів. У 1960-і роки кладовище було другим найбільш популярним туристичним напрямком у США після Ніагарського водоспаду.

За матеріалами Українська правда.Життя

 

01 листопада 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів