Одного диплома не вистачить: яких навичок потребують закарпатські працедавці

Одного диплома не вистачить: яких навичок потребують закарпатські працедавці
В рамках дослідження «Майбутнє працевлаштування» було опитано керівників, зайнятих у більш ніж 350 роботодавців дев'яти галузей у 15 найбільших за розміром економіки країнах світу.

 

Мета опитування - спрогнозувати, в якому напрямку технологічні досягнення підштовхнуть розвиток ринків праці. Ось 10 навичок, які, на думку опитаних, будуть найбільш затребувані до 2020 року.

10. Когнітивна гнучкість

Когнітивна гнучкість - це здатність швидко переключатися між завданнями і думати про кілька речей одночасно (без шкоди для кожної з них). У 2016 році це взагалі не було затребуване, але скоро все зміниться.

9. Навички ведення переговорів

До 2020 року навички ведення переговорів будуть особливо сильно затребувані в спеціальностях, пов'язаних з комп'ютерами і математикою, наприклад, для аналітиків даних і розробників програмного забезпечення. Цей навик також стане ключовим для роботи в сфері мистецтва і дизайну, в тому числі для дизайнерів реклами і промислових дизайнерів.

8. Орієнтація на обслуговування

Орієнтація на обслуговування - це активний пошук способу допомогти іншим, що також відноситься до категорії соціальних навичок. Згідно нещодавної дослідницької статті Національного бюро економічних досліджень, розвинені соціальні навички будуть ставати все важливішими в міру автоматизації роботи.

7. Здатність міркувати і приймати рішення

Ця конкретна компетенція вважається «навиком системного мислення», тобто здатністю аналізувати дані, щоб приймати рішення. Оскільки організації все більш інтенсивно збирають великі обсяги даних, будуть все більше затребувані працівники, здатні ці дані аналізувати - і робити висновки.

6. Емоційний інтелект

Роботи вміють багато, але не розбираються в людях так само добре, як інші люди, - принаймні, поки що. Саме тому для службовців стане важливіше мати більш високий рівень емоційного інтелекту.

5. Координація з іншими

Знову ж таки, цей навик відноситься до соціальних і має на увазі здатність коригувати свої дії щодо інших людей, а також здатність до співпраці.

4. Управлінські таланти

Управління людьми має на увазі вміння мотивувати, сприяти розвитку співробітників і визначати тих, хто найкраще підходить для виконання конкретної роботи. У доповіді зазначено, що ця компетенція буде особливо затребувана серед керівників в енергетичній галузі та в сфері ЗМІ.

3. Творчі здібності

Творчі здібності перемістяться в число перших трьох навиків, які в 2020-му роботодавці захочуть бачити у своїх співробітниках. Із стрімким розвитком технологій творчі люди стануть потрібні, щоб придумувати, як застосовувати ці технології, і створювати нові продукти та послуги.

2. Критичне мислення

Здатність користуватися логікою і міркувати, щоб визначати сильні і слабкі сторони різних рішень і підходів, залишиться затребуваною, незважаючи на прийдешнє панування автоматизації.

1. Вирішення комплексних завдань

Всупереч великим об'ємам даних, які допомагають приймати рішення, людям буде необхідна базова здатність вирішувати складні завдання. Опитані учасники дослідження оцінили цю навичку як найбільш затребувану в 2016 році, і в 2020-му вона залишиться необхідною компетенцією номер один. Власне кажучи, згідно з повідомленням, очікується, що для 36% всієї роботи у всіх галузях до 2020 року здатність вирішувати складні завдання буде необхідна як основний навик. 

За матеріалами insider.pro

 

16 листопада 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів