Субсидію на придбання електрокару пропонує Словаччина

Субсидію на придбання електрокару пропонує Словаччина
Сусідня Словаччина вперше запустила програму стимулювання для покупців електромобілів та гібридного транспорту. Програма реалізується за ініціативи  Міністерства економіки спільно з Асоціацією автомобільної промисловості Словацької Республіки (ZAP).

 

Для покупців атомобілів на електричній тязі передбачаються субсидії у розмірі 5000 євро, а ті, хто планує придбати транспортний засіб з гібридною силовою установкою, можуть розраховувати на компенсацію в розмірі 3000 євро, повідомляє сайт  CleanTechnica.

Всього на реалізацію програми заохочення виділяється 5 мільйонів євро, вона стосується тих транспортних засобів, що офіційно купляються і реєструються на території Словаччини.

Цікаво, що з цієї причини на допомогу поки що не можуть розраховувати покупці розрекламованих електрокарів від Tesla, адже цей бренд не має офіційної торгової мережі в Словацькій  Республіці.

При цьому дія поширюється на легкі вантажівки вантажопідйомністю до 3,5 т.  Обмеження по вартості транспортних засобів не передбачені.

Уряд Словаччини сподівається таким чином надати значний поштовх розвитку екологічного транспорту в країні. Адже на сьогодні в країні їздять близько 350 таких машин.

Проте закарпатським  «пересічникам» рано сподіватися на те, що вони зможуть  придбати  такий економічний і сучасний автомобіль задешево. Для того щоб «затримати» електрокари в Словаччині, субсидія розбита на три частини, які будуть видаватися покупцям протягом двох років. Перша частина – при реєстрації (€ 2000 автомобілям на електричній тязі, € 1000 – для гібридів), решта – згодом.

 

24 листопада 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів