Киянин "залучив" закарпатську поліцію до вирішення проблеми з "пересічкою". На свою голову...

Киянин "залучив" закарпатську поліцію до вирішення проблеми з "пересічкою". На свою голову...
5 грудня 54-річний киянин повідомив берегівським правоохоронцям про те, що його  автомобіль «Volkswagen T-4» польської реєстрації викрали.

 

Правоохоронці одразу розпочали пошуки, для яких було задіяно особовий склад декількох районів області, використано десяток службових авто, паливні матеріали і т.д. Однак  робота поліції виявилася марною, адже псевдопотерпілий  навмисне дав неправдиве повідомлення поліції, аби владнати питання з перетином державного кордону. До речі, на Закарпатті це вже не перший  випадок повідомлень про подібні неіснуючі злочини.

 Усіх, хто насмілився на вчинення таких правопорушень, притягнуто до відповідальності, передбаченої українським законодавством.

З усіх витрачених на такі повідомлення сил і засобів найбільш цінним є час, який правоохоронці втрачають марно. Працівники поліції цілком реально могли б, до прикладу, затримати злочинців, які своїми діями в дійсності завдали громадянам шкоди.

Поліція вкотре застерігає громадян не жартувати із Законом! Адже за дані дії передбачена як адміністративна відповідальність, згідно зі статтею 183 КУпАП «Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб» (що тягне за собою накладення штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян), так і кримінальна (стаття 383 Кримінального кодексу України  «Завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину», максимальна міра покарання за яку передбачає обмеження волі на строк від двох до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк).

За матеріалами Відділу комунікації поліції в Закарпатській області

 

08 грудня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів