Волонтери в Ужгороді знають, як дітям здійснити мрії

Волонтери в Ужгороді знають, як дітям здійснити мрії
За понад рік роботи акції зі збору кришечок, за словами Тетяни Руденко, зібрано 90 тон пластику зі всієї України.

 

8 грудня в Закарпатській обласній універсальній бібліотеці ім. Ф. Потушняка представник благодійного фонду «ОВЕС» («Освіта Виховання Екологія Спорт») Тетяна Руденко розповіла про  річні підсумки  акції зі збору пластикових кришечок для протезів бійцям АТО, а також презентувала новий освітньо-екологічний проект «Мрій і Дій!».

Переробник забирає кришечки й перераховує приблизно 10 грн за кожен кілограм на рахунок благодійного фонду «ОВЕС». Наразі за зібрані гроші за переробку вторинної сировини зробили протези для одинадцяти бійців АТО. Для порівняння представник фонду сказала, що держава профінансувала протезування тільки шести солдат. Тетяна Руденко розповіла історію першого бійця, якому оплатили протезування, Сергія Руденка й наголосила, що до зустрічі із лікарем чоловік переважно мовчав, а після – став життєрадісним, може ходити і «реально почав жити».

 Наразі налагоджена мережа пунктів збору кришечок, влаштована логістика.  «Найбільшими волонтерами зі збору є саме діти, які переконують в потрібності цього батьків, рідних», - каже пані Тетяна. Тому приймають тільки кришечки з харчових упаковок. Крім кришечок, із такого ж пластику роблять серединки із кіндерів, палички із чупа-чупсів, ковпачки із ручок тощо.

«Тільки діти можуть щось змінити», - переконана Тетяна Руденко, а дорослі мають їм в цьому допомогти. Тому фонд запускає освітньо-екологічний проект «Мрій і Дій!». За задумом, учні мають збирати вторинну сировину (за вибором – кришечки, макулатуру, алюмінієві баночки тощо), а за виручені кошти реалізовувати свої мрії. Всім має опікуватися учнівське самоврядування, яке вирішує, що збирають, як часто, на що ці гроші витратять тощо. При цьому учні будуть вчитися також відстоювати свої проекти, переконувати, організовуватись. Фонд відкриває субрахунки для шкіл, щоб не було готівкових розрахунків і спокуси.  Паралельно для учнів школи будуть проводитися просвітницькі акції – зустрічі із  банкірами (де будуть вчити, як використовувати депозити, кредити тощо), податковими працівниками (про податки, декларації тощо), приватними підприємцями, на тему іміджу, спікерства, ділової етики тощо.

За словами Тетяни Руденко, для участі в проекті «Мрій і Дій!» школа має заповнити анкету на сайті і мати бажання щось змінювати.

uzhgorod.net.ua

 

08 грудня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів