Навіщо Закарпаттю пряме залізничне сполучення з Будапештом

Навіщо Закарпаттю пряме залізничне сполучення з Будапештом
Експерт з туризму розповів, чим саме стане в нагоді закарпатцям анонсоване відкриття нового залізничного маршруту «Мукачево-Будапешт»

 

Олександр Коваль, експерт з туризму, викладач факультету туризму і міжнародних комунікацій УжНУ, вважає, зокрема, що новий залізничний маршрут значно підвищить привабливість Закарпаття для туристів, а також розвантажить пункти пропуску на кордоні.

«Даний напрямок значно підвищить привабливість Закарпаття для туристів. Адже ті, хто планує відвідати Будапешт з міст Західної України зможуть приїхати на Закарпатті та Мукачево, і вибрати новий маршрут, - сказав Олександр Коваль. 

- Також туристи, які вже приїхали на Закарпатті, маючи закордонний паспорт та візу, отримують можливість на 1-2 дня відвідати Угорщину», - прокоментував він.

Крім того, жителі Закарпаття отримують можливість відвідати популярні аквапарки і інші цікаві міста сусідньої країни - як кращий зоопарк Європи в місті Ніредьгаза. Також зросте потенціал користування аеропортом міста Будапешта, адже багато його використовує. Ще одне ключове перевага, дещо знизиться напруга на кордоні, адже поїздом легше перетинати кордон, тому бууде менше навантаження на автомобільних пунктах пропуску.

Разом з тим, вважає експерт, на транспортно логістичних картах Європи та Азії, туристичних путівниках з'явиться новий маршрут, який з'єднує столицю Угорщини та України через Закарпаття. В цілому, розвиток інфраструктури позитивно вплине на потенціал і привабливість транскордонних туристичних маршрутів, що сприятиме створенню нових робочих місць і зростання доходів жителів обох країн.

Як повідомлялося, поїзд Мукачево-Будапешт планується запустити в цьому році. Про це заявляв міністр інфраструктури Володимир Омелян під час робочого візиту на Закарпатті, а також про наміри пустити потяг по вузькоколійці між Мукачево і столицею Угорщини говорив керівник «Укрзалізниці» Войцех Балчун.

За матеріалами Ужгород.Ін

 

24 січня 2017р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів