Шуфрич підставив НАК „Нафтогаз України” на 14 мільйонів гривень

Цього тижня прокуратура Закарпатської області порушила кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем та службовим підробленням актів виконаних робіт службовими особами спільного Українсько-Американського підприємства „Вест-Контрейд”, засновником якого формально є мати одного з народних депутатів

 

Як повідомила сьогодні, 29 липня, Вікторія Роман з прес-служби прокуратури області, між НАК ?Нафтогаз України? та Українсько-Американським СП ?Вест-Контрейд? ще влітку 1999 року було укладено договори-доручення, згідно з якими підпри?мство зобов?язувалося за винагороду у розмірі 6 % проводити роботу з документального оформлення та погашення заборгованості підпри?мств Закарпатської, Чернівецької та ?вано-Франківської областей перед НАКом за спожитий природний газ та тепло на суму понад 283 млн. грн. Роботу з документального оформлення вза?мозаліків фактично проводили не службовці СП ?Вест-Контрейд?, а працівники відповідних державних установ. Та, незважаючи на це, вестконтрейдівці приписали цю роботу собі, склавши та підписавши акти виконаних робіт на загальну суму 242,6 млн. грн., які й передали в НАК ?Нафтогаз України?. Отримавши документи, НАК, згідно з договором, нарахувала та виплатила 14, 4 млн. незаслужених гривень.
Таким чином, внаслідок незаконних дій службових осіб СП ?Вест-Контрейд? державі у особі НАК ?Нафтогаз України? було завдано збитків на вказану суму. Зважаючи на те, що у діях службових осіб СП ?Вест-Контрейд? вбачаються ознаки злочину, передбаченого ч. 2 ст. 366 та ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем та службове підроблення), прокуратурою Закарпатської області порушено кримінальну справу.

 

22 липня 2005р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів