Суди, призначені на сьогодні, перенесені

Сьогодні мали відбутися засідання Ужгородського та Мукачівського міськрайонних судів над Андрієм Фленьком та Костянтином Сидоренком

 

Андрій Фленько, представник інформаційно-просвітницької кампанії "ПОРА", який був затриманий і звинувачений за ст. 185 Адміністративного кодексу України у опорі працівникам правоохоронних органів, попросив перенести засідання суду на один-два дні, оскільки він ма? відеоматеріали на доказ сво?ї невиновності. Зараз матеріали знаходяться на телеканалі "М-студіо".
Андрій Фленько проводив пікетування обласної державної адміністрації. Метою пікетування була вимога виконати Постанову Верховної Ради з приводу виборів Мукачівського міського голови від 12 травня 2004 року. Ця Постанова була результатом акції протесту в Мукачеві. Там наметове містечко проіснувало на території площі Миру біля Мукачівської міської ради протягом двох тижнів.

Засідання Мукачівського міськрайоннного суду над Констянтином Сидоренком перенесено на завтра. Сьогодні, як повідомив Віктор Щадей, активіст інформаційно-просвітницької кампанії "ПОРА", засідання відмінили за браком часу і через те, що у суді ? багато нерозглянутих справ.

22 травня в Ужгороді було затримано Костянтина Сидоренка, офіційного представника інформаційного агентства ?Гаряча лінія. Все про вибори?. Як повідомля?ться на сайті інформаційного агенства, протягом цього тижня журналіст перебував в Ужгороді та Мукачевому, де знімав на відео розгром наметового містечка та арешти активістів кампанії ?ПОРА? біля Закарпатської облдержадмінстрації, мітинг представників опозиції в Ужгороді 21 травня.
За словами очевидців, арешт журналіста був здійснений невідомими людьми, точно не представниками міської міліції. Можливо, Службою Безпеки України або місцевим відділенням УБОЗ. Біля Костянтина Сидоренка було знайдено пакет невідомого походження із з предметами, схожими на вибухові пристрої. Свідки заявляють, що перед затриманням у Констянтина Сидоренка окрім мобільного телефону в руках нічого не було.

 

24 травня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів