Якщо ви ласунчик: торт без випікання

Якщо ви ласунчик: торт без випікання
Рецепт літнього десерту.

 

Якщо ви ласунчики і до того ж полюбляєте сир і горіхи, пропонуємо вам приготувати чудове смачне частування: торт з горіхово-карамельною основою, улюбленими сезонними ягодами і сирною начинкою…

Цей торт без випічки виходить незвичайним за смаком і за вмістом. Він готується без борошна та яєць, зате містить багато корисних продуктів. Такий гарний десерт можна запропонувати подругам, які стежать за фігурою, а також він підійде для дитячих свят.

Інгредієнти:

для коржа:

150 г кукурудзяних пластівців,

100 г волоських горіхів,

120 г вершкового масла,

100 г 33%-х вершків,

200 г цукру,

для начинки:

300 г ягід,

500 г домашнього сиру,

100 г цукру,

250 г яблучного соку,

2 ст. ложки лимонного соку,

30 г желатину.

Приготування:

Цукор розтопити у сковороді до стану карамелі. Додати вершкове масло і вершки, довести до кипіння, перемішати і зняти з вогню.

Горіхи подрібнити блендером або качалкою. Всипати у гарячу масу кукурудзяні пластівці і волоські горіхи та швидко перемішати, поки карамель не застигла.

Викласти карамельну масу в роз’ємну форму, змащену маслом, розподілити по всій формі і поставити у холодильник на 30 хвилин.

Замочити желатин.

Домашній сир перемішати із цукром, соком лимона і половиною яблучного соку.

Решту яблучного соку трохи підігріти, з’єднати із замоченим желатином, додати у сир і перемішати.

Ягоди і фрукти вибирайте на свій смак. Сьогодні на нашому ринку повно малини, смородини, порічки, чорниці, дехто ще продає черешню; якщо встигнете, купите абрикоси. Ягоди переберіть, помийте, великі поріжте.

На застиглу карамельну основу викладіть сирну масу і розрівняйте. Зверху на торт викладіть ягоди і знову відправте у холодильник на 1 годину до повного застигання. Прикрасьте листочками м’яти. А потім смакуйте із задоволенням!

Джерело: "Районка"

 

24 липня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів