Середньостатистична родина на Закарпатті витрачає на продукти щомісяця 4428,04 гривні

Життєвий рівень матеріального добробуту різних соціальних груп населення досліджується органами державної статистики у всіх районах області шляхом проведення вибіркового обстеження умов життя домо-господарств. Більше половини своїх доходів (53,1%) витрачало у 2016р. населення області на харчування.
Щомісячно середньостатистична сім’я спрямовувала на продукти харчування 4428,04 грн. (включаючи вартість продуктів отриманих з особистого підсобного господарства).
Найбільше грошей витрачалося на: м’ясо та м’ясопродукти (872,88 грн), хліб і хлібопродукти (хлібобулочні та макаронні вироби, борошно, крупи) – 667,16 грн, молоко, сир та яйця – 503,86 грн, овочі – 474,55 грн, цукор, джем, мед, сироп, шоколад та кондитерські вироби – 403,60 грн, олію та жири (сало, масло тощо) – 326,43 грн.
Однією особою області спожито в середньому за місяць: 18,7 кг – молока, молокопродуктів та масла (в перерахунку на молоко), 4,5 кг – м’яса, м’ясо¬продуктів та сала (в перерахунку на м'ясо), 18 яєць, 0,9 кг – риби і рибопро¬дуктів, 1,8 кг – олії та інших рослинних жирів, 3,1 кг цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби), меду, фруктів, ягід, горіхів, винограду, 6,2 кг – картоплі, 9,0 кг овочів і баштанних та 9,3 кг хліба і хлібних продуктів.
У порівнянні з 2015р. зросло споживання: молока, молокопродуктів та масла – на 2,7%, хліба і хлібних продуктів, олії та інших рослинних жирів, яєць – на 4,5–5,9%, овочів та баштанних, цукру (включаючи цукор, викорис¬таний на кондитерські вироби), фруктів, ягід, горіхів, винограду – на 9,8–12,9%, м’яса, м’ясопродуктів та сала – на 18,4%, риби і рибопродуктів – на 28,6%. Зменшилося споживання картоплі – на 10,1%.
Структура та обсяги спожитих продуктів складають енергетичну цінність добового раціону харчування: його калорійність, вміст білків, жирів та вуглеводів. Калорійність добового раціону однієї особи області у 2016р. складала 3181 ккал (у 2015р. – 3005 ккал), вміст білків у спожитих продуктах харчування становив 85 г (у 2015р. – 79 г), жирів – 136 (у 2015р. – 127 г), вуглеводів – 399 (у 2015р. – 377 г).
Ганна Лучківська, начальник відділу обробки даних вибіркових обстежень населення ГУС у Закарпатській області
До теми
- 108 хлопчиків та 80 дівчаток, серед яких 4 двійні, народилися в червні в Ужгороді
- Відновити Землю після різних екологічних катастроф – мета гри, яку розробили студенти УжНУ
- Майже 200 тисяч експонатів у понад 40 експозиційних залах у фондах обласного краєзнавчого музею
- В Ужгороді водій автобуса веде блог про свою роботу
- «Гладіатори» в ужгородському замку запрошують постріляти з лука
- Ужгородські школярі – серед найкращих на Всеукраїнському заході «Швидше, вище, сильніше – разом!»
- Пейзаж в об’єктиві тепловізора від військового Владислава Товтина можна придбати на благодійному аукціоні
- В Ужгородському скансені створять 3D моделі народного вбрання з різних регіонів Закарпаття
- Ужгородська школа мистецтв завершила 70-й, ювілейний, навчальний рік
- Ветеранський простір «Вдома»: підтримка для тих, хто пройшов війну
- Смак літа в кожній ложці: в Ужгороді створили полуничне меню
- «Бограч-index» – травень 2025: за місяць продукти подешевшали на 2%
- «Файна вишиванка»: в Ужгороді оригінально вітали з Днем вишиванки
- Втрачений Ужгород: про що писали газети сто років тому, у квітні 1925-го?
- 178 немовлят народилося у квітні у Клінічному перинатальному центрі в Ужгороді
- Весна в Ужгороді змінює фарби — сакури вже відцвіли, але краса не зникає
- Де знайти гліцинії в Ужгороді?
- В Ужгородському замку відбудеться бал, збиратимуть гроші для важкохворого Олежика Ригана
- На виставці іконопису говорили про створення музею ікон Закарпаття
- Закарпатські патрульні нагадують пішоходам про їхні права та обов'язки
До цієї новини немає коментарів