Середньостатистична родина на Закарпатті витрачає на продукти щомісяця 4428,04 гривні

Життєвий рівень матеріального добробуту різних соціальних груп населення досліджується органами державної статистики у всіх районах області шляхом проведення вибіркового обстеження умов життя домо-господарств. Більше половини своїх доходів (53,1%) витрачало у 2016р. населення області на харчування.
Щомісячно середньостатистична сім’я спрямовувала на продукти харчування 4428,04 грн. (включаючи вартість продуктів отриманих з особистого підсобного господарства).
Найбільше грошей витрачалося на: м’ясо та м’ясопродукти (872,88 грн), хліб і хлібопродукти (хлібобулочні та макаронні вироби, борошно, крупи) – 667,16 грн, молоко, сир та яйця – 503,86 грн, овочі – 474,55 грн, цукор, джем, мед, сироп, шоколад та кондитерські вироби – 403,60 грн, олію та жири (сало, масло тощо) – 326,43 грн.
Однією особою області спожито в середньому за місяць: 18,7 кг – молока, молокопродуктів та масла (в перерахунку на молоко), 4,5 кг – м’яса, м’ясо¬продуктів та сала (в перерахунку на м'ясо), 18 яєць, 0,9 кг – риби і рибопро¬дуктів, 1,8 кг – олії та інших рослинних жирів, 3,1 кг цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби), меду, фруктів, ягід, горіхів, винограду, 6,2 кг – картоплі, 9,0 кг овочів і баштанних та 9,3 кг хліба і хлібних продуктів.
У порівнянні з 2015р. зросло споживання: молока, молокопродуктів та масла – на 2,7%, хліба і хлібних продуктів, олії та інших рослинних жирів, яєць – на 4,5–5,9%, овочів та баштанних, цукру (включаючи цукор, викорис¬таний на кондитерські вироби), фруктів, ягід, горіхів, винограду – на 9,8–12,9%, м’яса, м’ясопродуктів та сала – на 18,4%, риби і рибопродуктів – на 28,6%. Зменшилося споживання картоплі – на 10,1%.
Структура та обсяги спожитих продуктів складають енергетичну цінність добового раціону харчування: його калорійність, вміст білків, жирів та вуглеводів. Калорійність добового раціону однієї особи області у 2016р. складала 3181 ккал (у 2015р. – 3005 ккал), вміст білків у спожитих продуктах харчування становив 85 г (у 2015р. – 79 г), жирів – 136 (у 2015р. – 127 г), вуглеводів – 399 (у 2015р. – 377 г).
Ганна Лучківська, начальник відділу обробки даних вибіркових обстежень населення ГУС у Закарпатській області
До теми
- Не просто послуги, а справжня турбота: в Ужгороді відкриється новий салон догляду за домашніми улюбленцями
- "Стала набагато простішою": як змінилася процедура оформлення відстрочок від мобілізації з 1 листопада
- У жовтні в Ужгородському перинатальному центрі народилися 90 дівчаток і 90 хлопчиків
- Світло пам’яті на Пагорбі Слави в Ужгороді
- Карета швидкої допомоги «Оксана»: артефакт війни – в Ужгородському замку
- Простір підтримки і відновлення: на Закарпатті допомагають військовим повернути рівновагу
- Імпровізація через емоції: в Ужгороді діє плейбек-театр для підлітків та дорослих
- Кожна дитина важлива - "Дорога життя" в Ужгороді доводить це вже 26 років
- Ужгородці назвали головні проблеми міста та країни в опитуванні ГО «Захист держави»
- Найкращі школи Закарпаття за результатами НМТ. Рейтинг 2025
- Раз на рік – для всіх: в Ужгороді відбувся щорічний День відкритих дверей у резиденції єпископів
- Ужгород відзначає 1132 річницю з часу першої писемної згадки: цікаві факти про місто
- В Ужгороді ветерани, родини військових та переселенці можуть отримати безоплатні юридичні консультації
- У серпні в Ужгороді народилося 222 немовлят - 103 дівчинки та 119 хлопчиків
- З історії ужгородської школи ім. Масарика: в Ужгороді видрукувані унікальні видання
- Фейки та маніпуляції у закарпатських медіа: що робити і чи треба
- Ужгород долучився до всеукраїнської акції «Дзеркало Незалежності»
- Найбільш інстаграмні місця в Ужгороді
- "Потрібна послуга для людей, які мають проблеми з опорно-руховим апаратом": соціальне таксі працює в Ужгороді
- Закарпатська обласна станція переливання крові повідомляє про потребу в донорах крові усіх груп

До цієї новини немає коментарів