Один із фігурантів у корупційній справі щодо "Феміди Берегівщини" перебуватиме під домашнім арештом

Один із фігурантів у корупційній справі щодо "Феміди Берегівщини" перебуватиме під домашнім арештом
Нагадаємо, цей фігурант — адвокат — підозрюється у вимаганні неправомірної вигоди та передачі коштів для прийняття незаконного рішення в.о. голови Берегівського районного суду.

 

У суботу, 19 серпня, Ужгородський міськрайонний суд відмовив у задоволенні клопотання прокуратури Закарпатської області про обрання відносно адвоката Віталія Шалапаюка міри запобіжного засобу у вигляді тримання під вартою і постановив застосувати відносно нього міру запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Тимчасовий керманич райсуду на Закарпатті "залетів" на вимаганні хабара у півтисячі "зелених"

Адвокат підозрюється в вимаганні неправомірної вигоди та передачі коштів для прийняття  незаконного рішення одним із суддів Берегівського районного суду.

Захист підсудного адвоката здійснювали голова Ради адвокатів Закарпатської області Олексій Фазекош і члени ради адвокатів Михайло Беран та Олександр Шманько.

Ситуацію прокоментував голова Ради адвокатів Закарпатської област Олексій Фазекош: "Не хочу коментувати передчастно саму цю кримінальну справу. Рада адвокатів мала забезпечити дотримання прав та гарантій адвокатської діяльності і, безперечно, надати всілякими засобами правову допомогу колезі-адокату. Хотів би зазначити, що всі дії в питанні забезпечення прав і гарантій адвокатської діяльності та надання належної правової допомоги нашому колезі-адвокату узгоджувалася з керівництвом Національної Асоціації адвокатів України. Стосовно постанови Ужгородського міскрайоннгого суду, то вона є не тільки цілком законною, а й відповідає європейським правовим стандартам, за якими права та свободи людини є основоположними для будь-якого демократичного суспільства,  і така міра запобіжного заходу як арешт застосовується дуже рідко, оскільки вважається винятковою."

 

20 серпня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів